1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AB'de problem sadece "ırkçılık ve aşırı sağdan" ibaret değil!
AB'de problem sadece "ırkçılık ve aşırı sağdan" ibaret değil!

AB'de problem sadece "ırkçılık ve aşırı sağdan" ibaret değil!

Avrupa Birliği’nde ırkçılık ve İslam düşmanlığı her geçen gün yaygınlaşıyor!

21 Eylül 2023 Perşembe 14:45A+A-

HAKSÖZ HABER

İsviçre’de kamuya açık alanlarda burka giyilmesi yasaklandı. İsviçre Federal Meclisi'nin alt kanadı olan Ulusal Konsey’de yapılan oylama ile burka yasağını öngören yasa tasarısı 151'e karşı 29 oyla onaylandı. Tasarı ile kamuya açık alanda yüzün tamamen kapatılması, kamuya açık tüm alanlar veya özel alanlarda "yüz hatları tanınmayacak şekilde" kapatılması yasaklanırken, yasağa uymayanlara bin İsviçre Frangı ceza kesilecek.

Hollanda'da devletin Müslümanları ve İslami kurumları gizlice araştırdığı ortaya çıktı. Hollanda Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Karien van Gennip, Temsilciler Meclisine yazdığı mektupta, geçmiş yıllarda Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığı tarafından ülkede yaşayan Müslüman topluluklar arasındaki kişiler, kurumlar ve ağlarla ilgili habersiz araştırmalar yapıldığının tespit edildiğini belirtti. 

Fransa'da Eğitim Bakanı Gabriel Attal, yeni öğrenim yılının başında okula abiye ile gelen 298 öğrenci tespit edildiğini, bu öğrencilerden 67'sinin yasağa uymadığı için derslere alınmadığını açıkladı. Fransa makamlarının abiye yasağı ise Danıştay’a götürüldü.

Verilen örnekler Avrupa’da İslam düşmanlığının devlet eliyle nasıl normalleştirildiğini kanıtlıyor. Müslümanların sayısının Avrupa'da 44 milyonu aşarken bu rakamın 2030 senesinde Avrupa nüfusunun yaklaşık %10’una tekabül edeceği tahmin ediliyor. Bu gidişle Avrupa’da gücü artan Müslümanlara karşı Batılıların geçmişte azınlıklara karşı yaptıkları gettolaşmanın bir benzeri yaşanabilir. Devletlerin attıkları adımlar ise meselenin sadece "aşırı sağ" problemi olmadığını gösteriyor.

Müslüman nüfus artarken bir yandan ise devletlerin baskısı da artıyor. Müslümanların örtülerine ve yaşam tarzlarına yönelik müdahaleler Avrupa’nın kendi karanlığını kendi eliyle inşa ettiğinin kanıtı olacak cinsten. Kendisini dünyanın merkezinde gören Batılıların kurdukları sistemin işlevselliğini kaybettiğini görmeleri gerekiyor. İsviçre, Hollanda ve Fransa’da yaşanan örneklerin başka bir izahı yok!

HABERE YORUM KAT