1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD'den İşgalci İsrail'e Ek Askeri Yardım
ABD'den İşgalci İsrail'e Ek Askeri Yardım

ABD'den İşgalci İsrail'e Ek Askeri Yardım

ABD'den askeri yardım alan işgalci İsrail'e Amerikan Kongresine başvurmaması şartıyla 800 milyon dolar daha ek yardım yapılacak.

29 Şubat 2016 Pazartesi 15:42A+A-

ABD yönetiminin işgalci İsrail yönetimine yaptığı askeri yardımları arttırdığı bildirildi. 

İsrailli Hayom adlı gazetenin yayınladığı bir habere göre, Amerikan Kongresi'ne başvuruda bulunmaması şartıyla İsrail'e yıllık askerî yardımlara ek olarak 800 milyon dolar daha yardımda bulunulacağı açıklandı.

ABD'nin İsrail'e vereceği bu ek yardımla yıllık askerî yardım miktarı dört milyar dolara ulaşmış olacak. Haberde bu bilgilerin İsrail yönetimine bağlı ordu radyosunun haber sitesinde de yer aldığı dile getirildi.

Haberde verilen bilgilere göre, ABD'nin nükleer enerji konusunda İran'la anlaşmasına karşılık İsrail yönetimi kendi güvenliğinin artırılması amacıyla kendisine yapılacak yıllık askerî yardım miktarının 4,5 milyar dolara çıkarılmasını talep etmişti.

İsrail'de bulunan diğer haber kaynaklarında yayınlanan haberlerde son dönemdeki gelişmeler sebebiyle ABD'nin İsrail yönetimine 2018'den itibaren yapacağı askerî yardımlar konusunda bazı önemli boşluklar oluştuğunun iddia edildiği belirtildi.

İsrail yönetimi, ABD'den yardım alan 150 devlet arasında en fazla yardım alan yönetim statüsünde yer alıyor. Yapılan yardımların önemli bir kısmını da askerî yardımlar oluşturuyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT