1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD’den F-35 Uçağı İçin Türkiye’den Pilot Almama Kararı
ABD’den F-35 Uçağı İçin Türkiye’den Pilot Almama Kararı

ABD’den F-35 Uçağı İçin Türkiye’den Pilot Almama Kararı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD), F-35 savaş uçağı eğitimi için ilave Türk pilotu kabul etmeme kararı aldığı bildirildi.

07 Haziran 2019 Cuma 12:54A+A-

Reuters’e isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuşan iki Amerikalı yetkili, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 savunma sistemi alımıyla ilgili planının değişmesi halinde Washington’un kararından vazgeçebileceğini ifade etti.

Amerikalı yetkililer, bu kararın şu ana kadar normalde gelecek dönem eğitim için gelmesi planlanan Türk pilotları ve uçak bakım görevlilerini kapsadığını bildirdi.

Yine aynı yetkililer, şu anda Arizona’daki Luke Air Hava Üssü’ndeki Türk pilotlarının eğitiminin sonlandırılması konusunda ise resmi bir karar olmadığını bildirdi.

Reuters, geçen hafta bu pilotların eğitimlerine ara verilmesinin gündemde olduğunu duyurmuştu. Şu anda 6 Türk pilot ile 20 uçak bakım görevlisi Amerikan üssünde eğitim görüyor.

Bu arada Pentagon’un bundan sonra Türk pilotların eğitilmeyeceği yolundaki haber konusunda yorum yapmaktan kaçındığı ancak Ankara’nın Patriot savunma sistemi alınması konusunda görüşmelerin sürdüğüne dikkat çektiği bildirildi.

Türkiye önümüzdeki dönemde 9 milyar dolar değerinde 100’e yakın F-35 savaş uçağı satın almayı planlıyor. (Euronews)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum