1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD’de Yeni Kara Panterler Silahlarıyla Sokağa İniyor!
ABD’de Yeni Kara Panterler Silahlarıyla Sokağa İniyor!

ABD’de Yeni Kara Panterler Silahlarıyla Sokağa İniyor!

Yeni Kara Panter Partisi, Cumhuriyetçi Parti’nin kongresini protesto edecek. Partinin başkanı yapılacak yürüşte silah taşıyacaklarını açıkladı.

13 Temmuz 2016 Çarşamba 06:37A+A-

ABD’de siyahların kurduğu ve geçtiğimiz günlerde ABD’deki siyahları güneye göç edip devlet kurmaya  çağıran Yeni Kara Panter Partisi, Cumhuriyetçi Parti’nin Cleveland’da önümüzdeki hafta düzenleyeceği kongresini protesto edeceğini açıkladı. Partinin başkanı Hashim Nzinga Reuters’a açıklamalarda bulunarak yapılacak yürüyüşte kendilerini savunmak için silah taşıyacaklarını söyledi.

Dışarıda silah taşımanın serbest olduğu Ohio eyaletindeki Cleveland şehrinde Cumhuriyetçi başkan adayı Donal Trump’ın destekçilerinin de aralarında bulunduğu başka gruplar da kongre sırasında silah taşıyacaklarını açıklamıştı.

Nzinga “Şayet devlet silah taşımamıza müsâde ediyorsa, Panterler ve yasal olarak silah taşıyabilecek olan diğerleri silah taşıyacaktır.” derken, birkaç yüz Yeni Kara Panter Partisi mensubunun “Ezilenlerin Ulusal Kongresi” ismindeki siyahların birlik yürüyüşüne katılıp diğer katılımcıları koruyacağını belirtti:

“Koruma amacıyla orada olacağız, başka bir şey yapmaya çalışmayacağız. Toplanma, protesto ve ifade özgürlüğü gibi yasal haklarımızı kullanacağız.”.

Nzinga, devam eden gösterilerle ilgili olarak da “Beni arayıp ilk defa bir şeyi protesto ettiğini ve bunu sevdiğini söyleyenler oldu. Bir şeyin parçası olmak istiyorlar. Sistemin parçası olmaya çalıştılar, sistem onları hayal kırıklığına uğrattı, bu yüzden ayaklanmanın bir parçası olmak istiyorlar şimdi.” ifadelerini kullandı

Öte yandan Nzinga, Dallas saldırısını kınarken beş polisin öldürüldüğü saldırıyla bir alakalarının olmadığını açıkladı.

Kaynak: Reuters, Haksöz Haber

HABERE YORUM KAT