1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD'de 'Demokrasi Baharı' Eylemlerinde Gözaltılar Sürüyor
ABD'de 'Demokrasi Baharı' Eylemlerinde Gözaltılar Sürüyor

ABD'de 'Demokrasi Baharı' Eylemlerinde Gözaltılar Sürüyor

ABD Kongre binası önünde devam eden barışçıl protestoların üçüncü gününde, yaklaşık 100 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

14 Nisan 2016 Perşembe 00:20A+A-

ABD Kongre binası önünde devam eden barışçıl "Demokrasi Baharı" protestolarının üçüncü gününde yaklaşık 100 kişi gözaltına alınırken protestoların yapıldığı yerde Amerikan medyasından hiçbir televizyon ve gazetenin olmaması dikkat çekti.

Birçok sivil toplum kuruluşunun "Demokrasi Baharı" adı altında Kongre binası önünde düzenlediği gösterilerin üçüncü gününde de protestocular, izinsiz yerde gösteri yapmaktan gözaltına alındılar.

Gözaltılara Amerikan medyası ilgisiz

Yaklaşık 100 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı protestoları takip etmek için hiçbir Amerikan medya kuruluşunun alanda olmaması dikkat çekti.

Gözaltına alındıktan sonra polis tarafından gerekli işlemlerin yapıldığını ve 4-5 saat sonra serbest bırakıldıklarını anlatan göstericiler, özellikle Amerikan medyasının ilgisizliğinden şikayet ettiler.

Şimdiye kadar herhangi bir şiddet olayının yaşanmadığı protestoların ilk gününde 400, ikinci ve üçüncü gününde ise yaklaşık 100'er protestocu gözaltına alındı.

AA

HABERE YORUM KAT