1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD’de bir Kristof Kolomb heykeli daha kaldırılıyor
ABD’de bir Kristof Kolomb heykeli daha kaldırılıyor

ABD’de bir Kristof Kolomb heykeli daha kaldırılıyor

ABD’de ırkçı ve sömürgeci kişilere ait heykellere saldırılar devam ederken, ülkede Kristof Kolomb’un heykellerinden biri hakkında daha kaldırılma kararı alındı.

24 Temmuz 2020 Cuma 19:05A+A-

ABD’de Amerika kıtasını keşfeden İtalyan Kaşif Kristof Kolomb’un heykellerinden biri daha kaldırıldı.

HEYKELLERE SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Ülkede siyahi George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan eylemlerde ırkçı ve sömürgeci kişilere ait heykellere saldırılar devam ediyor.

POLİSLER İLE GÖSTERİCİLER ÇATIŞTI

Illinois eyaletine bağlı Chicago kentindeki Grant Park’ta bulunan İtalyan Kaşif Kristof Kolomb’un heykeli geçtiğimiz günlerde protestocular tarafından saldırıya uğrayarak, yıkılmaya çalışılmıştı. Heykeli korumaya çalışan polis ile göstericiler arasında ise şiddetli çatışmalar çıkmıştı.

KOLOMB’A AİT BİR HEYKEL DAHA KALDIRILDI

Protestoların ardından Kolomb’a ait heykel bugün yetkililer tarafından vinç yardımı ile kaldırıldı. Heykelin kaldırılışını onlarca kişi izlemeye gelirken, polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

NE YAŞANMIŞTI?

ABD’nin Minneapolis kentinde, 25 Mayıs akşamı George Floyd isimli 46 yaşındaki siyahi Amerikalının polis tarafından gözaltına alınırken hayatını kaybetmesi, ülkede infiale neden oldu.

Yoldan geçenlerin çektiği ve sosyal medyada paylaşılan videolara göre, 20 dolar değerinde bir sahtecilik şüphesiyle gözaltına alınmak istenirken Floyd, beyaz polisin dizini ensesine basması sonucu nefesi kesilerek hareketsiz kaldı.

Floyd’un, dakikalarca "Lüften, nefes alamıyorum, lütfen!" şeklinde yalvarmasına, etraftakilerin uyarı ve tepkilerine rağmen polisin acil sağlık ekipleri gelene kadar pozisyonunu değiştirmediği görüldü.

Beyaz polisin yaklaşık 9 dakika boyunca ensesine basarak beklediği Floyd’un ambulansla kaldırıldığı hastanede kısa bir süre sonra hayatını kaybettiği açıklandı. (Karar)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT