1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD: Türkiye’nin Tahrikleri Rahatsız Edici
ABD: Türkiye’nin Tahrikleri Rahatsız Edici

ABD: Türkiye’nin Tahrikleri Rahatsız Edici

Suriye rejimine atfen "Neden İsrail uçaklarına bir çakıl taşı atmıyor?" diyen Davutoğlu'nun söylemi ABD'ye göre tahrik edici.

06 Şubat 2013 Çarşamba 11:13A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, düzenlediği günlük basın toplantısında bir gazeteci, ''Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Niye İsrail uçakları Esed'ın sarayının üzerinden uçup ülkesinin onuruyla oynarken bir çakıl taşı bile atmıyor? İsrail ile Esed arasında bir gizli anlaşma mı var?' dedi. Bazı muhalifler de aynı şeyi söyledi ve bunu sadece Davutoğlu değil, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da söylediği görüldü. İsrail'in devlet terörü zihniyetine sahip olduğunu söylediler. Bu yorumlar hakkında ne düşünüyorsunuz?'' sorusunu yöneltti.

Nuland da ''Türk liderlerden gelen tahrik edici yorumlar bizi açıkçası çok rahatsız ediyor. Son 24 saat içerisinde bu konudaki kaygılarımızı ABD'nin Ankara Büyükelçiliği kanalıyla üst düzey Türk yetkililerine aktardık. Burada bizim görüşümüz, hedef üzerindeki konsantrasyonumuzu bozmamalıyız ki, bu da şiddetin durmasının ve Esed'in iktidarı bırakmasının sağlanması ve demokratik bir Suriye'ye doğru sayfanın çevrilmesi'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT