1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD: “Türkiye Bizi Hayal Kırıklığına Uğrattı”
ABD: “Türkiye Bizi Hayal Kırıklığına Uğrattı”

ABD: “Türkiye Bizi Hayal Kırıklığına Uğrattı”

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Türkiye'nin İran'a yaptırım konusunda kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

12 Haziran 2010 Cumartesi 18:13A+A-

BM Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada Türkiye ve Brezilya'nın İran'a yaptırıma 'hayır' demesine ABD'den tepkiler gelmeye başladı. ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Türkiye'nin yaptırıma karşı oy kullanmasından hayalkırıklığı duyduklarını söyledi.

Gates Brüksel'de gerçekleşen NATO savunma bakanları zirvesinde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Türkiye'nin İran yaptırımı konusundaki oyundan hayalkırıklığı duydum. Türkiye uzun yıllardır müttefikimiz ve NATO üyesi olarak ittifakta önemli rol oynamaya devam edecektir" dedi. Ancak Gates bu durumun Türkiye-ABD arasındaki askeri işbirliğini etkilemeyeceğini de ekledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs de Türkiye'nin oyundan dolayı "üzüntü duyduklarını" söyledi. Türkiye ve Brezilya'dan farklı bir yaklaşım içinde olduklarını belirten Gibbs, İran'ın nükleer programı konusunu ciddiye aldıklarını ve "mevcut koalisyonu muhafaza edeceklerini" vurguladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı William Burns de benzer ifadeler kullandı. Burns, İran'a ek yaptırım uygulanması kararına Türkiye'nin ret oyu vermesinin Washington'da üzüntü yarattığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT