1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD, Suriyeli Aktivisti Ülkeye Almadı
ABD, Suriyeli Aktivisti Ülkeye Almadı

ABD, Suriyeli Aktivisti Ülkeye Almadı

ABD, Suriyeli yardım kuruluşu yöneticisi Raed Salih'in ödül almak üzere ülkeye girişine izin vermedi.

21 Nisan 2016 Perşembe 13:18A+A-

Suriye Sivil Savunma Birimi Başkanı Raed Salih’in, Suriye’de yaptıkları insani yardımlardan dolayı kendisine verilecek ödülü almak için geldiği ABD’ye alınmadığı bildirildi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, merkezi Washington'da bulunan sivil toplum kuruluşu Interaction tarafından verilecek ödülü almak için İstanbul’dan ABD'nin başkentine gelen Raed Salih, havaalanından geri gönderildi.

Suriye iç savaşı başladığından beri yaklaşık 40 bin kişinin hayatını kurtardıkları açıklanan gruba, Interaction’ın 2016 İnsani Yardım ödülüne layık görmesine rağmen, pasaport kontrolü yapan polisin “Geldiğin yere geri dön” dediği kaydedildi.

Salih’in vizesinin 2016 yılının sonuna kadar devam ettiği ve buna ilave olarak da ABD Uluslararası Kalkınma Yardımları Ajansı (USAID) tarafından kendisine yolculuğu için mektup verildiği ifade edildi.

Salih, ABD’ye indikten sonra vizesinin iptal edildiğinin ve ABD’ye giremeyeceğinin söylendiğini belirtti.

ÜLKEYE ALINMAMASINA ELEŞTİRİ

Interaction Başkanı Sam Worthington da yazılı açıklama yaparak, Salih’in ülkeye alınmamasını eleştirdi.

Worthington, “Salih’in ABD’ye alınmaması beni şoke etti ve derinden üzdü” ifadesini kullandı.

Salih’e bu ödülün direkt elden verileceğine değinen Worthington, “Eğer ABD hükümeti Salih’in insani yardım ödülünü alması için ülkeye girmesine izin vermezse, Interaction liderleri Suriye sınırına bizzat giderek, yapmış oldukları yardımlardan dolayı kendisine ödülünü verecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Salih'in Washington'daki Dulles Havaalanı'ndan tekrar İstanbul'a gönderildiği belirtildi.

Sputniknews

HABERE YORUM KAT