1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD: Rakka Operasyonu Yakında Başlayacak
ABD: Rakka Operasyonu Yakında Başlayacak

ABD: Rakka Operasyonu Yakında Başlayacak

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Cook, “Rakka operasyonu yakında başlayacak.” dedi.

01 Kasım 2016 Salı 08:06A+A-

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Pentagon’daki günlük basın toplantısında hazırlıkları devam eden Rakka’ya yönelik operasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cook, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun hem Musul hem de Rakka üzerinden örgüt üzerindeki baskıyı arttırmayı planladığını ve bunun için Rakka’ya yönelik operasyonun kısa zaman içinde başlayabileceğini vurguladı.

AA’da yer alan habere göre, “IŞİD üzerindeki baskıyı korumamız lâzım ve bu durum, Rakka’nın izolasyonuna kısa zamanda başlamayı da kapsıyor.” ifadelerini kullanan Cook, önce kentin izole edileceğini, akabinde bazı askerî adımların atılacağını ve nihai olarak Rakka’ya yönelik operasyonun başlayacağını bildirdi.

Cook, Rakka operasyonuyla ilgili Türkiye’nin katkısının veya rolünün ne olabileceği şeklindeki sorulara cevap verirken Türkiye de dâhil tüm koalisyon unsurlarının katkılarının karşılıklı müzakere ile belirlenebileceği değerlendirmesini yaptı.

“Musul Operasyonu Sürerken Rakka Operasyonu Başlayabilir”

Musul’a yönelik operasyonun hâlen devam ettiğinin hatırlatılması üzerine Cook, “Musul operasyonu devam ediyor, Rakka operasyonu da yakında başlayacak.” diyerek, Rakka için Musul’daki operasyonun bitmesinin beklenmeyeceğini kaydetti.

Sahadaki güçlerin Rakka’ya yönelik operasyonu yürütebilecek düzeyde olduğuna işaret eden Cook, spesifik bir rakam zikretmeden yeterli askerî gücün bir araya getirildiği yorumunu yaptı.

Cook ayrıca, Musul’da, Haydar el-İbadi yönetimine bağlı güçlerin kente bir kilometre kadar yaklaştıkları bilgisini paylaştı. Cook, kentin IŞİD’in elinden alınması sürecinin hızla ilerlediğini ifade etti.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT