1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD-PKK İlişkisindeki Kilit İsim Belli Oldu
ABD-PKK İlişkisindeki Kilit İsim Belli Oldu

ABD-PKK İlişkisindeki Kilit İsim Belli Oldu

​​​​​​​ÖSO'ya kaçıp Türkiye'ye teslim edilen ardından itirafçı olan Talal Silo, PKK ile ABD arasındaki bağlantının ayrıntılarını açıkladı.

01 Ocak 2018 Pazartesi 19:18A+A-

Suriye'de bizzat ABD tarafından oluşturulan Suriye Demokratik Güçleri'nin sözcülüğünü yaparken Türkiye'ye sığınan Talal Silo'nun itirafları halen gündemde.

Silo'nun son itirafı ise ABD ile PKK'nın Suriye uzantısı YPG arasındaki iletişimi sağlayan ismi açıklaması oldu.

'Şahin Cilo' kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile yardımcısı Hüseyin Kahraman'ın, ABD ile YPG arasındaki ilişkilerde köprü görevi gördüğünü anlattı. Suriye uyruklu Kahraman hakkında Hakkâri ve Şırnak kırsalında 67 askerin hayatını kaybettiği saldırı ile alakalı daimi arama kararı olduğu belirlendi.

PKK'nın çatı kuruluşu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) sözcülüğünü yaparken Türkiye'ye sığınan Talal Silo'nun anlatımlarına göre, Kahraman kod adlı Hüseyin Kahraman SDG içinde 2'nci adam konumunda. 27 yıldan beri PKK'nın dağ kadrosunda ve Suriye'ye geçiş yapmadan önce PKK'nın Botan sahası diye adlandırdığı Siirt'in Pervari ilçesindeki Herekol ve Çırav Dağları ile Şırnak'taki Cudi, Gabar Dağları'nda saldırıları organize eden isim. Kahraman'ın ayrıca 2007 ve 2010 arasında Zap Kampı ve sözde Zagros saha sorumluluğu yaptığı da belirtiliyor.

Kaynak: Mepanews

HABERE YORUM KAT