1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD ordusu ülkenin siyasi durumu hakkında açıklama yaptı
ABD ordusu ülkenin siyasi durumu hakkında açıklama yaptı

ABD ordusu ülkenin siyasi durumu hakkında açıklama yaptı

ABD ordu komutanlarının 'Kongre baskını' hakkında açıklaması Batı ülkelerinde çok alışık olunmayan bir durum ortaya çıkardı.

13 Ocak 2021 Çarşamba 14:55A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD’de Kongre baskınının etkileri sürmeye devam ediyor. ABD ordusuna mensup üst düzey komutanlar Anayasa'ya bağlılık mektubu yayınlayarak ABD’nin siyasi işleyişi hakkında açıklama yapmış oldular.

Bilindiği kadarıyla ABD tarihinde ilk defa yaşanan bu olay Trump’ın devlet geleneklerinin dışına çıkan politikalarına bir cevap olarak anlaşılmaya müsait.

Yedi orgeneral ve bir oramiral tarafından yapılan açıklamada ‘‘Başkent Washington’da 6 Ocak 2021 tarihinde yaşanan şiddet içeren ayaklanma, ABD Kongresi’ne ve Anayasal sürece yönelik doğrudan bir saldırıydı’’ ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ordunun Anayasa’yı korumaya ve savunmaya bağlılığını sürdürdüğünün altı çizildi.

Reuters’ın ulaştığı mektupta kuvvet komutanları orduya seslenirken “ifade özgürlüğünün şiddet eylemlerine imkan tanımayacağı” vurgulanıyor. Batı demokrasilerinde çok alışık olunmayan bu durumun siyasiler tarafından nasıl karşılandığı ilerleyen günlerde belli olacak.

ermwml3xaaiiota.jpg

HABERE YORUM KAT