1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD Mahkemesinden İran'a Ait 'Grace 1' Petrol Tankerine El Koyma Kararı
ABD Mahkemesinden İran'a Ait 'Grace 1' Petrol Tankerine El Koyma Kararı

ABD Mahkemesinden İran'a Ait 'Grace 1' Petrol Tankerine El Koyma Kararı

​​​​​​​Amerika Birleşik Devletleri'nde Columbia Bölge Mahkemesi Cebelitarık’ta ele geçirilen İran’a ait petrol tankeri ‘Grace 1’e el konulması kararı aldı.

17 Ağustos 2019 Cumartesi 21:20A+A-

ABD Adalet Bakanlığı, Suriye'ye petrol taşıdığı gerekçesiyle Cebelitarık özerk yönetimi tarafından alıkonulan ve geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan 'Grace 1' petrol tankeri hakkında yakalama kararını duyurdu.

İran'a ait tankerin ABD'nin terör örgütü olarak kabul ettiği İran Devrim Muhafızları Ordusu'na yardım ettiği ve yasa dışı bir şekilde Suriye'ye yardım götürmeye çalıştığı öne sürüldü.

Tanker krizinde ne oldu?

İngiltere'ye bağlı Cebelitarık Özerk Yönetimi, 4 Temmuz'da, Suriye'ye yönelik ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle İran tankerini alıkoymuştu.

İranlı yetkililer ise tankerin bırakılmasını, aksi halde misillemede bulunacaklarını açıklamıştı.

Cebelitarık Yüksek Mahkemesi, İran tankerini alıkoyma süresini 15 Ağustos'a kadar uzatmıştı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu da 19 Temmuz'da İngiltere bandıralı Steno Impero adlı petrol tankerini Hürmüz Boğazı'ndan geçişi sırasında denizcilik kurallarına riayet etmediği gerekçesiyle alıkoyduğunu duyurmuştu.

İngiltere, Hürmüz Körfezi'ne ilave bir savaş gemisi göndermiş, bölgede gemilerin geçiş güvenliğini sağlamak üzere ABD ile ortak hareket etme kararı almıştı.

Kaynak: Euronews

HABERE YORUM KAT