1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD Kongre Üyesi Tlaib: "İsrail'in Refah'a saldırısı kasıtlıydı"
ABD Kongre Üyesi Tlaib: "İsrail'in Refah'a saldırısı kasıtlıydı"

ABD Kongre Üyesi Tlaib: "İsrail'in Refah'a saldırısı kasıtlıydı"

ABD Kongresinin Filistin kökenli tek Kongre Üyesi Rashida Tlaib, Refah saldırısıyla ilgili, "Bu saldırı kasıtlıydı. Siz kazara devasa sayıda çocuğu ve onların ailelerini tekrar ve tekrar öldürüp sonra 'bu bir hataydı' diyemezsiniz." ifadesini kullandı.

28 Mayıs 2024 Salı 10:23A+A-

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Tlaib, İsrail'in Refah'a yönelik son saldırısına ilişkin X hesabından açıklama yaptı.

Tlaib, açıklamasında, "Bu saldırı kasıtlıydı. Siz kazara devasa sayıda çocuğu ve onların ailelerini tekrar ve tekrar öldürüp sonra 'bu bir hataydı' diyemezsiniz. Soykırımcı manyak Netanyahu Filistinlileri etnik olarak temizlemek istediğini bize söylemişti. Sayın Başkan ne zaman ona (Netanyahu'ya) inanacaksınız?" değerlendirmesini yaptı.

BM'nin yargı organı Uluslararası Adalet Divanı (UAD), 24 Mayıs'ta aldığı tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

İsrail, UAD'nin saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah şehrinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına dün saldırı düzenlemiş, saldırıda en az 40 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT