1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. "AB, Türkiye'ye Samimi Davranmıyor"
"AB, Türkiye'ye Samimi Davranmıyor"

"AB, Türkiye'ye Samimi Davranmıyor"

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı samimi davranmadığını belirterek, “Açıkça niyetlerini ortaya koymuyorlar.” dedi.

17 Mayıs 2016 Salı 19:24A+A-

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, AA muhabirine gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye’nin önüne başka hiçbir ülke için öne sürülmemiş şartlar getirdiğine işaret eden Denktaş, şunları kaydetti:

“Bunlar aslında çıkıp ifade etseler açıkça ‘Siz çok büyük bir ülkesiniz, AB üyesi olduğunuz anda parlamentoda en kalabalık ikinci güç hâline geleceksiniz. Büyük bir tarım ülkesisiniz, büyük bir süspansiyon gerekir tarımınızı devam ettirmek için. Bunları biz kaldıramayız.’ Deseler, çok daha samimi olacaklar ama işte bu tür koşullar ile ipe un sermeye çalışıyorlar. Türkiye’nin kendileri için bir tehdit değil bir fırsat olduğunu anlasalar zâten çok daha rahat çözüme ulaşacağız. Avrupa Birliği bir bütün olarak Türkiye'ye samimi davranmıyor. Türkiye'ye karşı samimi değiller. Açıkça niyetlerini ortaya koymuyorlar. Türkiye’nin yaşadığı sıkıntılar ortada özellikle, terörizm açısından. Buna karşı bir önlem almak zorunda Türkiye. Avrupa Birliği bu anlamda katkı koyacağına, yardımcı olacağına Türkiye'nin elini kolunu bağlayarak, bir sonuç almaya çalışıyor. Bunlar samimi yaklaşımlar değil.”.

AA

HABERE YORUM KAT