1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 9 Sanıklı Ağrı’daki Nusra Davasında Nihai Karar Açıklandı
9 Sanıklı Ağrı’daki Nusra Davasında Nihai Karar Açıklandı

9 Sanıklı Ağrı’daki Nusra Davasında Nihai Karar Açıklandı

1 Kasım 2016’da Nusra’ya üye olma şüphesi ile tutuklanan 9 gencin karar duruşması bugün yapıldı. Mahkeme 8 kişinin beraatine karar verirken Orhan Akkuş’u ise 7.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

21 Aralık 2017 Perşembe 18:09A+A-

Nusra’ya üye olma şüphesi ile yargılanan 9 kişi için bugün karar duruşması yapıldı. Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada Yıldırım Bozkurt, A. Metin Yıldız, Mehmet penes, Eyüp bayram, Kemal Cengiz, Halit Yiğit, Cevat Erkiç ve C. A. beraat etti. Tutuklu yargılanan Orhan Akkuş örgüt üyeliğinden 7.5 yıl ceza aldı.

Ağrı’da Nusra üyesi oldukları suçlaması ile 1 Kasım 2016’da gözaltına alınan gençler daha önce defalarca hakim karşısına çıkmışlardı. Onca zaman içinde mahkemeye sunulmuş tek bir somut delil olmazken adeta keyfi bir tutumla yargılanan gençlerle beraber aileleri başta olmak üzere birçok insan mağdur olmuştu. Hiçbir somut delil olmadan mağdur edilmiş onca insanın adalet bekleyişleri yaklaşık bir yıl boyunca devam etti. Bu süreç içerisinde iki haftalık gözaltı sürecinden sonra 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 7 kişi ise 8 ay boyunca tutuklu yargılanmıştı. Aylar sonra görülen bir duruşmada ise 3 kişinin daha tahliyesine karar verilip tutuksuz yargılanmasına hükmedilirken hakkında hiçbir somut delil bulunmadığı halde 4 kişinin ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti.

Karar duruşması 21 Aralık 2017 tarihine ertelenen Ağrı’daki Nusra davası bugün görüldü ve mahkeme nihai hükmünü açıkladı. Nusra’ya üye olma şüphesi ile yargılanan 9 kişi için bugün Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada Yıldırım Bozkurt, A. Metin Yıldız, Mehmet penes, Eyüp bayram, Kemal Cengiz, Halit Yiğit, Cevat Erkiç ve C. A. beraat etti. Tutuklu yargılanan Orhan Akkuş örgüt üyeliğinden 7.5 yıl ceza aldı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum