1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 70 Yaşındaki Direnişçi Dede Bizlere Sesleniyor
70 Yaşındaki Direnişçi Dede Bizlere Sesleniyor

70 Yaşındaki Direnişçi Dede Bizlere Sesleniyor

Bütün akrabalarını yanına alarak Suriye cihadına katılan 70’lik dede bizlere sesleniyor.

07 Kasım 2012 Çarşamba 00:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

“70 yaşında cihada katıldığımı görenlerin biraz da olsa vicdanlarının sızlaması gerek!”

Ebu Tayyib (Ali Süleyman) 70 yaşındaydı. Direniş grupları içinde savaşabilmek için tam 3 ay uğraştı. Ancak yaşlı olduğu için her defasında savaşamayacağı ve kendisinin mücahitlere dua ederek zaten en büyük yardımı sergileyeceği ifade edilerek savaşa katılması engellendi. Vazgeçmedi! Ta ki yeğeninin lideri olduğu Ahbab el-Mustafa (s) Tugaylarına kabul edilene kadar. Israrlı çabaları sonuç verdi ve eline silah aldı.

Ebu Tayyib, Suriye cihadına katılış gerekçesini aşağıdaki videoda açıklıyor. Oldukça sempatik ve esprili yaklaşımıyla direnişçilerin baş tacı ettiği dedemiz, İslam’a savaş açanlara karşı Allah adını yüceltmek ve bu uğurda şehadete ulaşmak için cihada katıldığını söylüyor. Ayrıca Müslümanların içinde bulunduğu hali umursamayıp evlerinde oturan gençleri teşvik etmek için…

Ebu Tayyib, mücahitlere şu mesajı iletiyor:
“Biz Allah yolunda cihad ediyoruz. Ne mal, ne mülk ne de şöhret gibi bir kaygımız var. Zenginleşmek de istemiyoruz. Tek isteğimiz Allah’ın rızasıdır. Cihadımızın yegâne gayesi Allah lafzını yükseltmektir.”

Cihada katılmayanlara dönük ise şunları söylüyor Ebu Tayyib:
“Bize evlerimizde saldırıyorlar. Irzımızı biz korumazsak kim koruyacak? Eli silah tutan her Müslüman dinini ve vatanını korumak için harekete geçmeli!”

Dedenin Beşşar Esed’e de mesajı var:
“Esed suçludur, katildir. Katilin oğludur. Katletmek onlarda babadan oğla geçmiş. Hepsine tövbe etmeleri için nasihat ediyorum. Ama bunun gibisi tövbe etmez ki. Bu adam Müslüman kanına susamış. Allah, bu zalime karşı bize ve tüm kardeşlerimize yardım etsin.”

***

NOT: Ebu Tayyib Dede Yaşıyor

Ebu Tayyib'in çok özlediği şehadete dinini, inancını ve ailesini korumak için Halep Kalesi yakınlarında Esed güçleriyle çarpışırken kavuştuğunu belirtmiştik. Ancak dedemizin yaşadığını öğrendik. Rabbimiz kendisine sağlık-afiyet versin; Suriye direnişinin zaferini görmeyi nasip eylesin.

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum