1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 5'li çete tartışması: 1915 Çanakkale Köprüsü’nü CHP’li vekilin şirketi mi yaptı?
5'li çete tartışması: 1915 Çanakkale Köprüsü’nü CHP’li vekilin şirketi mi yaptı?

5'li çete tartışması: 1915 Çanakkale Köprüsü’nü CHP’li vekilin şirketi mi yaptı?

Geçiş garantisi eleştirilerini yanıtlayan Bülent Turan, “Geçmediğimiz köprünün parasını niye veriyoruz. Ben de Malatya’nın Kömürhan Köprüsü’nden geçmiyorum ama parasını veriyorum. Her yatırımın parasını veriyoruz.” dedi.

24 Mart 2022 Perşembe 13:28A+A-

HAKSÖZ HABER

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ‘geçiş garantisi’ verilmiş olmasını eleştirenlere yanıt olarak ‘Her yatırımın parasını veriyoruz. Farklı yollarla da yapılsa kamu bütçesinden yapılacaktı’ dedi.

Turan, “Geçmediğimiz köprünün parasını niye veriyoruz. Ben de Malatya’nın Kömürhan Köprüsü’nden geçmiyorum ama parasını veriyorum. Her yatırımın parasını veriyoruz. Ne demek ‘geçmeden’. Geçmeden verilmesi ekstra bir imkândır vatandaş için. Olması zaten başka usulle yapılsa gene kamu bütçesi konulacaktı.” ifadelerini kullandı. 

Turan, köprülerin yapımı üzerine konuşurken, muhalif parti vekillerinin “5’li çete” dediklerini duyunca “Ne demek %5li çete? İnsanlara bu denir mi, ne çetesi ne beşi?” diyerek tepki gösterdi.

Bülent Turan, özellikle CHP tarafından yinelenen “5’li çete”, “iktidara yakın şirketlerin ihale aldığı” iddialarına da yeni bir boyut kazandırdı. 1915 Çanakkale Köprüsü’nü yapan firmaların kim olduklarına dair bilgiler veren Turan, CHP'li vekilin şirketinin de köprünün yapımında yer alan firmalardan biri olduğunu ifade etti.

Turan, “İnsanların işini firmasını mezhebine dinine siyasetine göre sınıflandırmayı ahlaki bulmuyorum. Ama dört firma ortak yaptı. İkisi Kore firması geçiyorum, birisi Limak Nihat Özdemir malumunuz. Beşli çeteden diyor arkadaşlar, utanmadan söylüyorlar bunu. Çok ayıp bir şey bu. İnsanlara bu denir mi, ne çetesi ne beşi? Peki dördüncü firma kim? Biliyor musunuz? Yapı Merkezi Ersin Arıoğlu İstanbul CHP vekili, arkadaşlar ayıp değil mi ya?” dedi.

Bülent Turan'ın açıklamalarının ardından gözler Yapı Merkezi ve Ersin Arıoğlu ismine çevrildi.

Sürekli olarak iktidara yakın şirketlerin aldığı ihaleler olduğunu iddia eden CHP ve diğer muhalif partilerin, CHP'li yöneticilerin yer aldığı şirketlerin aldığı ihaleleri gündemine almaması büyük bir ikiyüzlülük olarak değerlendiriliyor. 

Yapı Merkezi'nin iki yöneticisinden biri olan Ersin Arıoğlu'na ait firmanın internet internet sitesinde de 1915 Çanakkale Köprüsü 'Yapımı Devam Eden Projeler' kategorisinde yer alıyor. 

 

indir-001.png

 

CHP Mersin Milletvekili Ersin Arıoğlu CHP için rapor ve analizler hazırlıyor.

İnşaat Yüksek Mühendisi olan Arıoğlu, deprem ve konut yapımı gibi konularda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için rapor ve sunumlar hazırlamıştı. 

 

yapi-merkezi-ersin-arioglu-canakkale-koprusu.jpg

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum