1. HABERLER

  2. HABER

  3. TEKNOLOJİ

  4. '50 Milyon Kişinin Kimlik Bilgisinin Ele Geçirilmesi Eski Bir Olay’
'50 Milyon Kişinin Kimlik Bilgisinin Ele Geçirilmesi Eski Bir Olay’

'50 Milyon Kişinin Kimlik Bilgisinin Ele Geçirilmesi Eski Bir Olay’

Bakan Binali Yıldırım “'50 Milyon Kişinin Kimlik Bilgisinin Ele Geçirildiği ve yayınlandığı” haberleriyle ilgili olarak, "Bu geçmişte yaşanan bir hadisedir, zaman zaman ısıtılıp ısıtılıp gündeme getiriliyor" dedi.

05 Nisan 2016 Salı 14:38A+A-

Hackerlar, internette yayımladıkları veri tabanında yaklaşık 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin yer aldığını iddia etti. The Associated Press (AP) haber ajansı, verileri kısmen doğruladıklarını duyurdu. Ajans, yaptıkları 10 denemeden sekizinde kimlik bilgilerinin, veri tabanındakilerle uyumlu olduğunu gözlemledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise "Bu haber çok eski bir haber. 2010 yılında da böyle bir iddia ortaya atılmıştı. Şimdi bu, zaman zaman ısıtılıp ısıtılıp gündeme getiriliyor, yeni bir haber gibi servis yapılıyor. Şu an ortaya çıkan haberlerin güncel bir değeri yok. Bu, bildiğimiz bir konudur, geçmişte yaşanmış bir hadisedir" değerlendirmesinde bulundu.

Kimlik bilgilerinin çalınması, dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı gibi pek çok tehlikeye yol açabiliyor.

Kimlik bilgileri yer aldığı iddia edilen 49 milyon 611 bin 709 kişi arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu var.

Sızıntıda hackerların “Gerici ideolojiler, adam kayırma ve artan dini aşırılıkçılığın Türkiye'nin teknik altyapısını savunmasız ve dağılır hâle getireceğini kim hayâl edebilirdi?” mesajı da yer aldı.

Türk yetkililer konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Kaynak: AP 

HABERE YORUM KAT