1. HABERLER

  2. HABER

  3. 50 Hahamdan Aksa'ya Baskınları Sürdürme Çağrısı
50 Hahamdan Aksa'ya Baskınları Sürdürme Çağrısı

50 Hahamdan Aksa'ya Baskınları Sürdürme Çağrısı

Yahudi hahamlar Siyonist toplumu Mescidi Aksa'ya baskın için kışkırtmaya devam ediyor.

28 Kasım 2014 Cuma 18:18A+A-

Radikal Siyonist grupların başını çektiği bilinen 50 kadar hahamın, Mescidi Aksa'ya baskınların sürdürülmesini talep eden bir çağrı metni hazırladığı ve işgalci siyonistlerin bu amaçla başlatılacak kampanyaya desteklerinin sağlanması için imzaya açmayı planladıkları haber verildi. Çağrının yarın (29 Kasım) Yahudilerin kutsal günü olan Cumartesi günü sinagoglarda siyonist işgalcilerin imzasına açılacağı ifade edildi.

Çağrıyla ilgili olarak aşırı siyonist grupların web sitelerinde verilen bilgilerde, "Tapınak Dağı" adını verdikleri Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlara tepki amacıyla gerçekleştirilen eylemler karşısında böyle bir çağrı yapıldığı ifade edildi.

Aşırı siyonist ve saldırgan görüşleriyle öne çıkan elli hahamın imzasını taşıyan metinde şu ifadelere yer verildi:

"Bugün tapınağı geri istemenin yollarından biri Tapınak Dağı'na çıkmaktır. Çok şükür günümüzde birçok kimse yahudi şeriatının ilkelerinden yola çıkarak bu dağa çıkış yapmaktadır. Aşağıda imzaları olan bizler de onlardanız. Bu dağa temiz olarak çıkmayı destekleyenlerden ve bizzat çıkanlardan da olmak istiyoruz."

İmza atan hahamların arasında aşırı siyonist ve saldırgan grupların başını çekmeleriyle bilinen ve Arapların öldürülebileceğine dair açıklamalarıyla tanınan Dov Lior ve Nachum Rabbinovitch gibi meşhur radikal hahamların isimleri de geçiyor.

 

HABERE YORUM KAT