1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. 3 Yıldır Her Gün Suriye İçin Tek Başına Eylemde
3 Yıldır Her Gün Suriye İçin Tek Başına Eylemde

3 Yıldır Her Gün Suriye İçin Tek Başına Eylemde

Londra’da yaşayan Suriyeli Ahmet Hüseyin, 2013’ten beri her gün, gezen galeri olarak adlandırdığı arabasıyla Esed rejimi ve Rusya’yı protesto ediyor.

07 Ekim 2016 Cuma 08:43A+A-

Ahmet Hüseyin, İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan bir Suriyeli. 3 yıldır her gün bayrak ve pankartlarını alıp Rusya Büyükelçiliği’nin yolunu tutuyor. Suriye’deki savaşın yıkıcı yüzünü insanlara anlatıyor. Beşşar Esed rejimi ve Rusya’yı protesto ediyor.

“Herkesin Yarı Yolda Bıraktığı Suriye’den Vazgeçmeyeceğim”

AA’da yer alan habere göre Ahmet Hüseyin, “Suriye'yi herkes yarı yolda bıraksa da ben vazgeçmeyeceğim.” diyor:

“Ben, herkesin yarı yolda bıraktığı yaralı Suriye’den Ahmet Hüseyin’im. Unutulmuş Deyr ez-Zur kentindenim. 2000 yılından beri aktivistim. Suriye’de devrimin başladığı Mart 2011’den beri bu tarz aktiviteler yapıyorum. O zamanlar başka devrimci arkadaşlarım da vardı. Fakat Suriye’de şiddetin alevlenmesiyle birlikte buradaki eylemler de söndü. Ben bunu kabullenemedim. Londra’daki Suriye rejiminin temsilciliği kapandıktan sonra eylemlerimi Rusya temsilciliğine taşıdım. Haziran 2013’te, yurtdışında yaşayan Suriyelilerin devrime desteğinin azaldığını görünce bu işi Haziran 2013’ten sonra günlük olarak yapmaya karar verdim. Yaklaşık 1200 gün oldu. Gezen galeri olarak adlandırdığım arabamla şehirde geziyorum. İnsanlara Suriye’de olanları anlatıyorum. Suriye’nin ödediği bedelle kıyaslanınca bu çabalarım çok mütevazı kalıyor. İnsanlarla diyalog kurunca gözlerim yaşarıyor. Rusya temsilciliği önünde yemin ettim. Suriye’deki halkım kendi geleceği konusunda karar verme hakkına, özgürlüğüne, haysiyetli yaşama kavuşuncaya kadar bu işten vazgeçmeyeceğim.”

HABERE YORUM KAT