1. YAZARLAR

  2. Ali İhsan Karahasanoğlu

  3. 28 Şubat gözaltıları medyayı mat etti!
Ali İhsan Karahasanoğlu

Ali İhsan Karahasanoğlu

Yazarın Tüm Yazıları >

28 Şubat gözaltıları medyayı mat etti!

29 Mayıs 2012 Salı 04:34A+A-

Vatan gazetesinde, general yeğeni Can Ataklı yazsın: “Uludere kırılma noktası, iktidar doğruları söylemiyor” diye..

Uludere’de “doğruları söylememek”le suçlanan iktidara bakın.. 15 yıl önceki Uludere’lerin faillerini aldırdı dün gözaltına.. Ataklı’nın, iki ay önce açıklamaya yeltendiği, sonra “İşsiz kalabilirim” diye çarkettiği 28 Şubat’ta yaşananları açıklamaları için, dönemin kuvvet komutanları, dün gözaltına alındı..

Mehmet Baransu çırpınsın, “Bu çocuk kimden” diye.. “AK Parti’nin ilk günden itibaren Uludere konusunda nasıl kıvranıp, acılar çektiğini görüyorsunuz” desin.. O oyalanıversin, “Uludere’nin üstü örtülüyor” palavrası ile..

15 yıl öncesinin perdesi bile açılıyor.. Dün gözaltına alındı, bir zamanlar TBMM’nin çağrısına bile, posta koyarak gitmeyen, dönemin Jandarma Genel Komutanı Teoman Koman.. TBMM kararına bile gerek kalmadı.. Bir savcı bir hakim kararı yetti, koca Jandarma Komutanı’na..

Yine Uludere ekseninde yazıp, “Her sözü bir cinayet” diyerek, Başbakan’ı eleştirmeye devam etsin, Radikal’den Yıldırım Türker..

Sözleri değil, cinayetleri bile sorgulayamayan Türkiye’nin, 15 yıl öncesinin karanlık cinayetlerini aydınlatmak için, MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç Paşa gözaltına alındı dün..

“AKP sözcüsü istifa edecek mi?” diye sorsun, Milliyet’ten Mehmet Tezkan..

Küfürcü Paşa Osman Özbek, Başbakan’a hakaret ettiğinde, hiyerarşik amiri sıfatıyla “İstifa edecek mi? Etmezse hakkında işlem yapılacak mı?” diye kendisine yöneltilen soruya, “Ağzına fermuar mı çekelim?” diye cevap veren, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Hikmet Köksal da gözaltında..

Hâlâ burnunun dikine dikine giden Hürriyet’in Mehmet Y. Yılmaz’ı, sürdürsün eleştirilerini: “Başbakan bu işi yanlış biliyor” diye..

Haber verelim kendisine, Hava Kuvvetleri’ndeki dindar subayları ihraç ettiren ve gerçekleri “Dindar oldukları için değil, disiplinsizlikten attık” diye kartel medyasına inandıran dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi de gözaltında..

Susurluk’un amansız karşıtı gibi görünen Cumhuriyet’ten Orhan Bursalı yazsın: “Başbakan için işler zorlaşıyor” diye..

Kimler için işlerin zorlaştığı, dünkü gözaltılarla ortaya çıktı.. Ne kadar “darbeci kafa” varsa, onların işi zorlaşıyor.. Onlar giriyorlar, savcı sorgularına..

Mustafa Akyol, yandaş gazete diye tanımlanan Star’dan yazsın: “İdris Naim Şahin gitmeli” diye.. Kimlerin gitmekte olduğu, dünkü gözaltı listesi ile bir defa daha netleşti.. Babasının 15 yıldır yazıp, bir tanesini içeri attıramadığı Susurlukçu Paşalar, dün o İçişleri Bakanı’na bağlı polisler tarafından gözaltına alındı.

“Fili yenen karınca” diye, tam da dün başlık atsın, Cumhuriyet’ten Mustafa Balbay..

Bir yandan eleştirdiği, bir yandan gizli gizli gidip, istişareler yaptığı Susurlukçuların tamamının gözaltına alınmasına, cuk oturdu başlığı..

Onun niyeti “28 Şubatçı’ların gözaltına alınması değildi” ama.. Denk düştüğü için, tebrik edelim kendisini..

Hürriyet’in hergelesi, “Bir gündem değiştirme acemisi olarak Erdoğan” diye başlık atsın yazısına..

“Telefonda Çevik Bir’in emir subayı var” denildiğinde, hergelenin ödünün bödüne karıştığını unutmadık.. Ama hergeleyi titreten Çevik Bir’in de komutanı gözaltına alındı dün..

Hürriyet’in bildik yazarı İsmet Berkan, devam etsin: “Anayasa izin verse, Uludere için DDK’yı devreye sokardım” akıldaneliklerine..

DDK falan devreye girmeden, tüm karanlık eylemlerin sorumluları, birer birer çıkarılıyor savcının karşısına.. İşte, dünkü gözaltılar.. İşte, burnundan kıl aldırmayan komutanların, polis eşliğindeki görüntüleri..

Şükrü Küçükşahin, Hürriyet’teki köşesinden sürdürsün, “Bakanlıkta okey masası üslubu” yazısını..

O bakanlıktaki polisler, Küçükşahin’in, 15 yıldır şikâyet ettiği derin yapının tüm egemenlerini, nezarete attılar dün..

“Hukuk ile Buyruk” diye yazsın, Haberturk’ten Umur Talu.

Gazetecilik hayatı boyunca yazdıklarına şöyle bir göz gezdirsin. Sonra söylesin, “Onun yazdıkları mı aldırdı içeri, 20 yıldır bombardımana tuttuğu derin devletçileri.. Yoksa, ‘buyruk’ diye dalga geçmeye çalıştığı iktidarın icraatı ile mi alındılar, o dokunulmaz sanılanlar!”

Radikal’den Özgür Mumcu.. “Kusura bakmayın, cambaza bakmayız” diye yazsın..

50 yıllık “darbecilik hayatı”nın sona erdiğinden habersiz, “Cambaza bakmayız” desin o!

Derin cinayetleri planlayan Çetin Doğan, dün cezaevinden çıkartılıp, ifade veriyor, 28 Şubat’ta yaşanılanlar için..

Alın size Türk medyasından bir kesit..

Türkiye nereye gidiyor!.. Onlar nelerle oyalanıyorlar görün!

YENİ AKİT 

YAZIYA YORUM KAT

1 Yorum