1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 24 Haziran Seçimleri ve Seçmen Davranışlarındaki Geçişkenlikler
24 Haziran Seçimleri ve Seçmen Davranışlarındaki Geçişkenlikler

24 Haziran Seçimleri ve Seçmen Davranışlarındaki Geçişkenlikler

​​​​​​​Seçmenlerden alınacak mesajlardan ilki, rakip partilerden önce AK Parti’nin içini ayrıştırıp düşmanlaştırmaya, adam eksiltmek ve ekip tasfiye etmek üzere örgütlenmiş muhteris ve devşirme şebekelerle mücadele kararı ve kararlılığı olmalı.

26 Haziran 2018 Salı 09:26A+A-

Kenan Alpay'ın yorumu:

En başa şunu yazalım: Duygu ve söylem düzeyinde son dakikaya kadar bir hayli gerilimli geçmiş olsa da 24 Haziran seçimlerinin hemen hiçbir fiili kavga olmadan tamamlanmış olması en önemli başarı ve kazanımdır.Seçimler ilan edildiği günden sandıkların büyük oranda açılıp kamuoyuna ilan edildiği saatlere değin tırmandırılan ‘hile yapıyorlar, oyları çalıyorlar, iktidar çöküyor’ tarzı yoğun kara propaganda faaliyetleri ne sonucu değiştirmeye ne de sokakları karıştırmaya kifayet etti.

Verilerin kamuoyuna ilan edilmesi sırasında hangi bölgelerin öncelendiği hangi bölgelerin sonraya bırakıldığına dair usul tartışmasının dışında seçimlerin şeffaf ve denetime açık oluşunu şaibe altında bırakacak hiçbir ciddi iddia olmadı. Bu bağlamda seçimler, siyasal manada toplumsal iradenin önemli ve güçlü bir sigortası işlevi görerek ne zaman tamam veya nereye kadar devam edileceğine dair en güçlü karar mercii olarak konumlanmaktadır.

Yazının Devamı >>>