1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 21’i Çocuk 111 Kardeşimiz Daha Katledildi
21’i Çocuk 111 Kardeşimiz Daha Katledildi

21’i Çocuk 111 Kardeşimiz Daha Katledildi

Suriye’de Esed rejiminin namluları ölüm kusmaya devam ediyor. Dün 111 kişi katledildi. Ölenlerin 21’i çocuk, 12’si kadın…

19 Aralık 2013 Perşembe 13:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

Son günlerde özellikle Halep’te halkın üstüne rastgele bomba yağdıran Esed’e bağlı rejim birlikleri çok sayıda kişi katletti. Dünkü saldırılarda da 111 kişi katledildi.

Halep’te varil bombasının kullanıldığı saldırılarda çok sayıda çocuk ve kadın ölüyor. Dünkü saldırılarda ölenlerin 21’i çocuk iken 12’si de kadın. Bir kişinin de işkence altında can verdiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitelerinin (LCC) verdiği bilgiye göre 54 kişi Halep’te, 35 kişi Şam banliyöleri ve kırsalında, 6 kişi İdlib’de, 6 kişi Dera’da, 4 kişi Deyr ez-Zor’da, 4 kişi Hama’da ve 2 kişi Humus’ta katledildi.

Suriye Hava Kuvvetleri'ne Ait Helikopterler Halep'i Harabeye Çevirdi!

Yine LCC Halep medya sorumlusu Ahmed Hasan Ubeyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterlerin "varil bombasıyla" düzenlediği saldırılarla Halep'i harabeye çevirdiğini söyledi.

Orduya ait helikopterlerin kenti 5 günden bu yana "varil bombasıyla" vurduğunu ifade eden Ubeyd, "Helikopterler de bugün kentin Tarik Bab, Mesakin Hananu, Eşrafiye ve Şeyh Maksud bölgelerini varil bombasıyla vurdu. Çok sayıda ev yıkıldı ve hasar gördü. Yıkılan evlerin enkazından halkın yardımıyla ölü ve yaralılar çıkartıldı" dedi.

Enkaz altında araçların da kaldığını vurgulayan Ubeyd, "Halkın kendi imkanlarıyla ve basit araç gereçlerle yaralılar enkazdan çıkarıldı ve ambulanslarla sahra hastanelerine götürüldü" diye konuştu.

Bölgenin bombalanması sonucunda çıkan yangılara itfaiyenin hemen müdahale ettiğini hatırlatan Ubeyd, "Sahra hastaneleri yaralılarla doldu. Bazı yaralıların durumu ciddi. Kente varil bombası atan helikopterler havada bir sinek kadar görünüyor. Bundan dolayı halk helikopterlerden neyin nereye atıldığını bilmiyor. Bunun için önlem de alamıyor" ifadesini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum