1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. 2024'te asgari ücret planı: Artık yılda tek zam
2024'te asgari ücret planı: Artık yılda tek zam

2024'te asgari ücret planı: Artık yılda tek zam

Asgari ücrete yüksek yüksek enflasyon rakamları sebebiyle yılda iki kez yapılan zamlar, yeni yıl ile birlikte artık yılda bir defa yapılacak.

29 Temmuz 2023 Cumartesi 13:11A+A-

Bu değişiklikle birlikte yıl içerisinde asgari ücrette iki kez sağlanan artışın oluşturduğu enflasyonist etkinin kırılması amaçlanıyor.

Son iki yıldır asgari ücrete yüksek enflasyon sebebiyle yılda iki defa yapılan zamlar, iddiaya göre 2024 yılı itibarıyla eskiden olduğu gibi yılda bir kez belirlenecek. Ekonomi yönetimi, bu değişiklikle ara dönemdeki asgari ücret artışının enflasyonist etkisini kırmayı hedefliyor.

Yeni Şafak'tan Uğur Duyan'ın haberine göre bu kapsamda asgari ücrete yılda iki kez yapılan zamlar teke düşürülecek. İddiaya göre, ekonomi kurmayları bu değişiklikle, yıl içerisinde asgari ücrette iki kez sağlanan artışın oluşturduğu enflasyonist etkiyi kırmayı amaçlıyor.

Duyan, haberde konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu durumun tersine döndürülmesi ve enflasyonla mücadelenin sekteye uğramaması için yılda tek zammın faydalı olacağı düşüncesi hakim. Sürecin sağlıklı işlemesi açısından bu adımın atılmasının gerekli olduğunu da belirten kurmaylar, tüm ücretlerin artışı körükleyen asgari ücret zammının yılın ikinci yarısından sonra enflasyonda sağlanacak düşüşün önünü kesmemesi için tek zam seçeneğine sıcak bakıyor. Bu adımın aynı zamanda piyasadaki ürün ve hizmetlere sürekli zam geleceği endişesi anlamına da gelen beklenti enflasyonunu da ortadan kaldırması öngörülüyor."

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum