1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. 15 Temmuz Şehitlerinin Yakınları İçin Askerlik Düzenlemesi
15 Temmuz Şehitlerinin Yakınları İçin Askerlik Düzenlemesi

15 Temmuz Şehitlerinin Yakınları İçin Askerlik Düzenlemesi

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 678 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile Askerlik Kanunu'nda düzenleme yapıldı. Buna göre FETÖ’cü darbe girişiminde şehit olanların çocukları ve kardeşleri isterlerse askerlik yapmayacaklar.

22 Kasım 2016 Salı 10:39A+A-

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 678 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile Askerlik Kanunu'nda düzenleme yapıldı. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanların çocukları ve kardeşleri istekli olmadıkça silah altına alınmayacak. Söz konusu kişilerden askerde olanlar ise istemeleri durumunda terhis edilecek.

Darbe girişimi sırasında şehit olanların çocukları ve kardeşleri, istekli olmadıkça silah altına alınmayacak, askerdekiler ise istemeleri halinde terhis edilecek.

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanun hükmünde kararname kapsamında Milli Savunma Bakanlığına yönelik düzenlemede, askerlik Kanunu'na geçici madde eklendi. Böylelikle FETÖ'nün darbe girişimi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemleri, görevi olmadığı halde engel olmaya çalışırken şehit olanların çocukları ile kardeşleri, istekli olmadıkça silah altına alınmayacak. Bunlardan askerde olanlar ise istemeleri durumunda terhis edilecek.

HABERE YORUM KAT