1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. 140 kişinin öldüğü Moskova saldırısının ardından 100 kişi halen kayıp
140 kişinin öldüğü Moskova saldırısının ardından 100 kişi halen kayıp

140 kişinin öldüğü Moskova saldırısının ardından 100 kişi halen kayıp

Kayıp olan kişilerden bazılarının öldüğü ancak henüz kimliklerinin tespit edilemediği belirtiliyor.

28 Mart 2024 Perşembe 12:00A+A-

Bir Rus haber kuruluşunun Çarşamba günü bildirdiğine göre, geçen hafta Moskova yakınlarında silahlı kişilerin konsere katılanlara otomatik silahlarla ateş açtığı ve mekanı ateşe verdiği saldırının ardından 95 kadar kişi hala kayıp.

Crocus Belediye Binası'na yapılan saldırıda resmi ölü sayısı 140, yaralı sayısı ise 182 olarak açıklandı. Ancak Rus güvenlik ve kolluk kuvvetlerinde iyi ilişkileri olan “Baza" haber servisi, insanların kayıp yakınlarıyla ilgili başvurularına dayanarak acil servisler tarafından derlenen listelerde 95 kişinin daha göründüğünü söyledi.

Baza, "Bu listeler, akrabalarının saldırının ardından irtibat kuramadığı, ancak yaralı ve ölü listelerinde yer almayan kişileri içeriyor" dedi.

Bu kişilerden bazılarının öldüğü ancak henüz kimliklerinin tespit edilemediği belirtiliyor.

Rus müfettişler saldırının Kalaşnikof otomatik silahlar kullanan dört saldırgan tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Olay yerinde 500'den fazla mermi kovanı bulundu.

Çatışma, Sovyet döneminden bir rock grubu olan "Picnic"in 6.200 kişilik dolu bir salonda sahne almasından kısa bir süre önce başladı. Baza'nın Cumartesi günü güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen acil servis kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, çatı çökmeden dakikalar önce yanan binada 200'den fazla kişi bulunuyor olabilir.

Olaydan sonraki günlerde Rus sosyal medya kanalları kurbanların bulunması için yardım çağrılarıyla dolup taştı.

"Crocus" adlı bir Telegram sohbet grubunda toplanan "Yardım Merkezi" adlı bir kanalda toplanan arkadaşlar ve akrabalar, kayıp konser izleyicilerinin isimlerini paylaştı ve destek çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT