1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. 14 yaşındaki Suriyeli çocuk Hollanda'daki bir mülteci merkezinde intihar etti
14 yaşındaki Suriyeli çocuk Hollanda'daki bir mülteci merkezinde intihar etti

14 yaşındaki Suriyeli çocuk Hollanda'daki bir mülteci merkezinde intihar etti

Henüz 14 yaşında olan Suriyeli Ali Gazzavi, Hollanda'daki bir mülteci merkezinde intihar etti.

04 Ağustos 2020 Salı 12:57A+A-

Suriye'deki savaş nedeniyle zorlu bir süreç yaşayan 14 yaşındaki Ali Gazzavi ve ailesi, göç yolları üzerinde son olarak Hollanda'ya sığınmaya çalıştı. 

Suriye'nin Dera ilinde yaşayan aile, ülkede savaşın başlamasıyla ilk olarak Lübnan'daki kamplara geçiş yaptı. Beş yıl kadar bu kamplarda kalan aile ardından İspanya'daki başvurularının kabul edilmesiyle bu ülkeye geçti. 

Ancak İspanya'daki tek göz bir evde verilen yaşam mücadelesi, Ali ve ailesini Hollanda tercihlerini kullanmaya itti. 

Aile İspanya'dan Hollanda'ya geçip burada sığınma talebinde bulundular. Ancak taleplerine olumlu yanıt gelmediğinde, 14 yaşındaki Ali Gazzavi intihar ederek kendi elleriyle kendi hayatına son verdi.

Ailenin Hollanda'ya geçmek istemesinin nedeni ise, tanıdıkları kişilerden duydukları kadarıyla, bu ülkede mültecilere sağlanan sığınma koşullarının daha iyi oluşuydu.

Babasının anlattığına göre Ali, 2019 yılında bir başka intihar girişiminde bulundu. Bu girişim sonrasında Ali, psikolojik tedavi görmüş olsa da ailenin içinde bulunduğu durum Ali'deki umutsuzluğu yeniden tetikledi. Babası Ahmed, Ali'nin intihar etmesindeki nedenin büyük bir hayal kırıklığı ve umutsuzluklar nedeniyle olduğunu söylüyor.

14 yaşındaki Ali'nin cenazesi dün Hollanda'da defnedildi. Cenaze masrafları ve psikolojik birtakım destekler konusunda sığınmacı merkezi aileye yardımcı oldu. Ancak sığınma taleplerinin kabul edilmediği gerçeği değişmedi.

ekran-resmi-2020-08-04-09-21-47.jpg

Ailesi Ali'nin yasını tutuyor

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT