1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AZERBAYCAN

  4. 10 Kasım Azerbaycan için artık 'Zafer Günü'
10 Kasım Azerbaycan için artık 'Zafer Günü'

10 Kasım Azerbaycan için artık 'Zafer Günü'

Azerbaycan'da Ermenistan ile imzalanan Karabağ anlaşmasının yürürlüğe girdiği tarih 'Zafer Günü' ilan edildi.

02 Aralık 2020 Çarşamba 22:10A+A-

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, İlham Aliyev'in 10 Kasım tarihini 'Zafer Günü' ilan ettiği ve her yıl kutlanması kararı aldığı ifade edildi.

Azerbaycan lideri Aliyev aynı zamanda Ermenistan ile çatışmaların başladığı 27 Eylül tarihinin de 'Şehitleri Anma Günü' olarak belirlendiğini ilan etti.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başlayan çatışmalar etkisiz kalan üç ateşkes anlaşmasından sonra Rusya'nın etkin bir şekilde devreye girmesiyle sonlanmış, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında 9 Kasım tarihinde nihai bir anlaşma imzalanmıştı.

10 Kasım'da yürürlüğe giren ateşkes Azerbaycan ile Ermenistan tarafı Dağlık Karabağ'daki askeri faaliyetlerini sonlandırmış, Rusya Karabağ'da asker konuşlandırmaya başlamıştı.

Öte yandan Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Azadlık Meydanı'nda Azerbaycan ordu güçlerinin Dağlık Karabağ'da Ermenistan güçlerinden ele geçirdiği askeri araçların sergileneceği bir tören planlanıyor. Törenin tarihi konusundaysa henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum