1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "1 Milyondan Fazla İnsan Kuşatma Altında Kalabilir"
"1 Milyondan Fazla İnsan Kuşatma Altında Kalabilir"

"1 Milyondan Fazla İnsan Kuşatma Altında Kalabilir"

Özgür Suriye Ordusu komutanı İyad Şemsi, Halep yolu Castello kapanırsa büyük trajedinin yaşanabileceğini söyledi.

16 Nisan 2016 Cumartesi 10:19A+A-

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), komutanlarından İyad Şemsi, Esed rejiminin Halep'te “ateşkes”i ihal ettiğini belirterek, çatışmaların çok büyük bir insanî trajediye neden olabileceği ve Castello yolu kapanırsa 1 milyondan fazla insanın kuşatma altında kalacağı uyarısında bulundu.

Şemsi, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında gazetecilere yaptığı açıklamada, İran askerlerinin Halep'in güneyine gelmeye başladığını ve hem rejim hem rejimi destekleyen güçlerin hem de IŞİD ve PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin ÖSO'yu hedef aldığını söyledi.

Esed güçlerinin IŞİD'i kullandığını ve Suriye halkını IŞİD ve rejim arasında seçim yapmaya zorladığını ifade eden Şemsi, “Rejim de bir IŞİD de ve biz hem rejimin hem IŞİD'in kurbanlarıyız. Dünyanın terörle mücadelede işbirliği yapacağı gerçek ortak biziz. IŞİD'i yok etmek için de daha fazla desteğe ihtiyacımız var.” dedi.

Şemşi, “Rejim Halep'te ateşkesi ihlal ediyor. Çatışmalar çok büyük bir insanî trajediye neden olabilir ve Castello yolu kapanırsa 1 milyondan fazla insan kuşatma altında kalacak.” diye ekledi.

Rejim 43 Kez Kimyasal Silah Kullandı

Suriyeli muhalif gruplardan Ceyşu’l-İslâm'ın siyasî lideri ve başmüzakereci Muhammed Alluş ise, Ceyşu’l-İslâm'ın kimyasal silah kullandığına ilşikn iddiları yalanlayarak, rejimin 43 kez kimyasal silah, 13 defa ise klorin kazı kullandığını söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT