1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. 1 Hindunun Ölümünü Bahane Eden Bangladeş Diktası 8 Bin 200 Müslümanı Gözaltına Aldı!
1 Hindunun Ölümünü Bahane Eden Bangladeş Diktası 8 Bin 200 Müslümanı Gözaltına Aldı!

1 Hindunun Ölümünü Bahane Eden Bangladeş Diktası 8 Bin 200 Müslümanı Gözaltına Aldı!

Bangladeş'te cuma günü Aşram'da yaşlı Hindu işçinin öldürülmesini bahane eden Hasine diktası, o günden bu yana 8 bin 200 Müslüman'ı gözaltına aldı.

13 Haziran 2016 Pazartesi 16:57A+A-

Bangladeş'te geçen hafta Hindu bir işçinin ölü bulunmasının ardından ülkede başlatılan cadı avında şu ana kadar 8 bin 200 Müslüman gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 8 bin 200 kişiden 103'üne 'radikal İslamcı' olarak nitelendirilen gruplara üye olma ateşli silah ve uyuşturucu iddiaları yöneltildi.

Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Kamrul Ahsan, Cuma günü başlatılan operasyonda son 24 saat içinde 3 bin 245 şüphelinin daha ele geçirildiğini, böylece tutuklu sayısının 8 bin 200'e yaklaştığını söyledi.

Bangladeş Kurucu Cumhurbaşkanı olan Mucibur Rahman'ın kızı ve 6 Ocak 2009'dan bu yana Bangladeş Başbakanı olan Şeyh Hasine Vecid, Cumartesi günü 'ülkedeki her katili' yakalayacaklarını söylemişti.

Muhalefet ise hükümeti, durumu siyasi görüş ayrılıklarını bastırmak için kullandığını savunuyor.

Saldırıyı IŞİD'in üstlendiği belirtildi. Ülkede son iki yıl içinde LGBT aktivistleri, laik blog yazarları olmak üzere 20'den fazla ölümle sonuçlanan saldırı meydana geldi. IŞİD saldırıların çoğunu üstlendi.

Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT