1. HABERLER

  2. HABER

  3. Zorunlu Askerlik Hakkında Üzücü Haber
Zorunlu Askerlik Hakkında Üzücü Haber

Zorunlu Askerlik Hakkında Üzücü Haber

Yılmaz, zorunlu askerlik hizmeti süresinin kısaltılmasına yönelik bir çalışmanın gündemlerinde olmadığını söyledi.

23 Mayıs 2013 Perşembe 15:30A+A-

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Konak Belediyesi ve İzmir Sivas Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen "Sivas'ın Renkleri Konak'ta Buluşuyor" etkinliğinin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

"Çözüm süreciyle birlikte zorunlu askerlik hizmeti süresini kısaltmaya yönelik hükümetin bir çalışması olup olmadığına" ilişkin sorusuna, "Şu an için söz konusu değil" karşılığını veren Yılmaz, şunları kaydetti: 

"Ancak bazı şeyler hiç söylenilmez yapılır. Dolayısıyla söylenildiği an yapmak lazım. Hükümetimizin böyle bir çalışması bugün için yok. Bu aynı Adalet Bakanlığı'nın affına benzer, Adalet Bakanı 'Af yapıyorum' diye söylemez. 'Af yapıyorum' diye söylerse o zaman o süre için suçu teşvik etmiş gibi olur. Af düşünüldüğü an gerçekleştirilir. Şu an gündemimizde askerliği kısaltma çalışması yok. Ancak ileride çözüm süreci nasıl gidecek, ülkede huzur, esenlik nasıl olacak gidişata bakılır, her şey çok yolunda gidiyorsa onun üzerine ülkemiz için en doğrusu ne ise o çalışma yapılıp milletimize sunulur." 

TMSF'nin BMC yönetimini devralması

Bakan Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri için zırhlı personel aracı Kirpi'nin üretimini yapan BMC'nin yönetiminin TMSF tarafından devralınmasına ilişkin soruyu üzerine de şöyle konuştu: 

"Bir kere biz sözleşmesini feshettik. Alamadığımız Kirpiler kaldı, aldıklarımız var. Ancak bizim BMC'den alacağımız var. Genelde bazıları, 'Devlet borcunu ödemedi de böyle oldu' diyor. Böyle bir durum yok. Devletin kimseye borcu olmaz. Bizim kaynağımız çok fazla. Aracı teslim ettiği an çok fazlasıyla ödemesini yaparız. BMC'den biz dahi alacaklıyız. Gecikme cezaları filan onu söylersek epey de alacağımız var. Fakat şu anda bitmiş gibi olup çok az biraz çalışmayla bize teslim edilmeye hazır olan Kirpiler de var. Şimdi TMSF bunun yönetimine, gözetim kayyumu şeklinde el koydu. Bu araçları, tamamlanma aşamasında araçları bitirirlerse, nasıl yaparlar bilemem, inşallah biz bunları da almaya hazırız." AA

 

HABERE YORUM KAT