1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Zindandaki İhvan Yöneticisi Yaşamını Yitirdi
Zindandaki İhvan Yöneticisi Yaşamını Yitirdi

Zindandaki İhvan Yöneticisi Yaşamını Yitirdi

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden Halid Zehran'ın "ihmal" nedeniyle tutuklu bulunduğu Asyut Hapishanesi'nde hayatını kaybettiği bildirildi.

28 Ağustos 2015 Cuma 02:30A+A-

Zehran'ın eşi Leyla Şeltut Hamid, yaptığı açıklamada, 3 yıldır "gösteri yapma ve broşür dağıtma" suçlamasıyla hapiste bulunan eşinin kalp ve tansiyon şikayeti olduğunu, rahatsızlığının son dört gündür arttığını söyledi.

Bugün cezaevi ziyareti sırasında eşinin vefat haberini aldığını belirten Leyla Şeltut Hamid, cezaevi yetkililerinin ilaç temini konusunda ihmalkar davrandığını öne sürdü.

Yetkililer ise "İzinsiz gösteri yapma ve yasaklı gruba katılma" suçlarından Asyut Hapishanesi'nde bulunan mahkumun rahatsızlanması üzerine ambulans çağrıldığını ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadığını belirtti.

Mahkumun cenazesinin Asyut Üniversite Hastanesine kaldırıldığı ifade edildi.

Arap İnsan Hakları Merkezi tarafından 2 Ağustos'ta yayımlanan raporda, Mısır'da 2013 yılından bu yana darbe karşıtlığı veya başka gerekçelerle gözaltına alınan en az 262 kişinin alıkonulduğu merkezlerde öldüğü ya da öldürüldüğü belirtilmişti. Raporda, bu yıl içinde hayatını kaybedenlerin sayısının 71 olduğu da kaydedilmişti.

Mısır yönetimi ise muhaliflerin "tıbbi ihmal" iddiasını reddederek karakol ve cezaevlerinde tutuklular için gerekli tüm imkanların sağlandığını ileri sürüyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT