1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Zindandaki İhvan Lideri Sultan'dan Mektup Var
Zindandaki İhvan Lideri Sultan'dan Mektup Var

Zindandaki İhvan Lideri Sultan'dan Mektup Var

İhvan liderlerinden Dr. Salah Sultan'ın zindandan gönderdiği mektup, içerdeki hukuksuz uygulamaları gözler önüne seriyor.

15 Şubat 2014 Cumartesi 21:28A+A-

Şu anda Mısır zindanlarında bulunan Müslüman Kardeşler liderlerinden Dr. Salah Sultan'ın gönderdiği mektup oğlu Mahmut Sultan tarafından yayınlandı.

Dr. Salah Sultan gönderdiği mektupta şunları ifade ediyor:

"Maneviyatımız oldukça yüksektir. Darbeciler irademize ve imanımıza bir şey yapamayacaklardır. Sorgu zamanında kendilerine "bizi artık şehit biliniz" dedik.

Şu anda bizler sıkı korunan El-Akrab zindanında bulunuyoruz. Buradaki yaşam koşulları oldukça kötüdür. 21 tutuklu var burada. Aramızda Mühendis Hayret Eş-Şatır, Cumhurbaşkanı danışmanı ve oğlu da bulunuyor. 

Bizler ağır ve planlı bir ölüme maruz kalıyoruz. Ne güneşi ne de onun ışınlarını görüyoruz. Gecemiz ile gündüzümüz birdir. Havalandırma, yürüyüş yeri yoktur. 24 saat kaldığımız yerler dar, havasız kutulardan ibarettir.

Kışın soğuk geçtiği bu mevsimde kaldığımız hücreler derin dondurucuya benziyor. Aşırı soğuklardan içerdeki su bidonları bile donacak noktaya geliyor. Soğuktan bundan abdest alamıyoruz. Yemek ise üç kaşık pirinç, biraz patates veya biraz mercimekten ibarettir. Bütün gün yediğimiz yemek budur.

Ziyaretlere gelince aile, yakın ve dostlardan kimseyi göremedik. Kimseyi görüştürmüyorlar. Yemek, giyecek, ilaç gibi temel ihtiyaçların giderilmesine izin verilmiyor. Aramızda kronik hastalığı olanlar var. Üzerimizde tek bir elbise var. Soğuktan bizi koruyamayacak kadar incedir. Örtü ve sergi olarak da sadece bir battaniye var. Onu hem yorgan hem de döşek olarak kullanıyoruz.

Turk Arab News

HABERE YORUM KAT

1 Yorum