1. HABERLER

  2. HABER

  3. Zekeriya Şengöz'ün Esareti Bitti
Zekeriya Şengöz'ün Esareti Bitti

Zekeriya Şengöz'ün Esareti Bitti

28 Şubat post modern darbesi sonucu 'ihtimale binaen' cezaevinde tutulan Zekeriya Şengöz bugün tahliye edildi.

27 Mayıs 2014 Salı 15:01A+A-

28 Şubat’ta pilot il seçilen Malatya’da yüzlerce insan cezaevlerine tıkılmış, yüzlercesi işkencelerden geçirilmiş ve yüzlercesi de yerlerinden, yurtlarından edilmişti.

Malatya’da ‘daha iyi bir nesil nasıl yetiştirilir, zararlı alışkanlık ve maddelerden gençler nasıl uzaklaştırılır’ diye kafa yoran, ‘Allah’ın razı olacağı bir nesil nasıl yetiştirilir’ diye gecesini gündüzüne katanlardan biri de hiç şüphesiz Malatyalı inançlı gençliğin ‘Zeki Babası’ Zekeriya Şengöz’dür.

re21.jpg

İnançlı bir gençlik yetiştirmekten başka amacı olmayan, bu nesli yetiştirmekten başka bir çabası olmayan, hiçbir silahlı eyleme katılmak şöyle dursun; böyle bir söylemi bile kökten red eden Zeki Baba, tam 8 yıldır cezaevinde yatmaktaydı.

Bulunduğu ortamı Medres-i Yusufiye’ye çeviren; bilinçsizce suç işleyerek cezaevlerine giren vatandaşlarımızı düştükleri bataklıktan kurtarma mücadelesi veren Zeki Baba, nihayet “denetimli serbestlik”ten yararlanarak cezaevinden çıkıyor.

28 Şubat sürecinde terör örgütü lideri olmakla yargılanan ağabeyi Ramazan Kayan'a yardım ve yataklıkla suçlanan Nurettin Kayan ise 3 yıl 9 aylık hapis cezasının Yargıtay'ca onanması sonrasında Bursa cezaevinde hapis yatmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum