1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Zehran Alluş: Kobani İsminde Küçücük Bir Kasaba...
Zehran Alluş: Kobani İsminde Küçücük Bir Kasaba...

Zehran Alluş: Kobani İsminde Küçücük Bir Kasaba...

Ceyş'ül İslam hareketinin lideri Zehran Alluş, dünyanın Guta'daki kuşatmaya karşı sessiz kalmasını sert sözlerle eleştirdi

16 Şubat 2015 Pazartesi 01:51A+A-

Suriye'nin başkenti Şam'ın çevresinde oldukça etkili olan silahlı muhalif gruplardan Ceyş'ül İslam hareketinin lideri Zehran Alluş, dünyanın Guta'daki kuşatmaya karşı sessiz kalmasını sert sözlerle eleştirdi. Kobani'yi Guta ile kıyaslayan Alluş, dünya basınını yalancılıkla suçladı. 

Geçtiğimiz günlerde Şam'ın merkezine düzenlediği saldırılarla gündeme gelen Ceyş'ül İslam grubunun lideri Zehran Alluş'un yakın zamanda gerçekleştirildiği düşünen bir konuşması yayınladı. Konuşmada Suriye rejimi ve ABD arasındaki ilişkiden bahseden Alluş, ABD ve BAAS rejiminin Şam'ın çevresini muhaliflerden temizleme kararı aldığını söyledi.

"CIA'in görevlileri ve Suriye rejiminin büyükleri bir toplantı yaptılar. Esed'in Şam'dan sorumlu olan adamlarıyla CIA'in görevlileri Şam kırsalındaki 40 kilometrelik bir hattı tamamen mücahitlerden temizleme noktasında anlaştılar." şeklinde konuşan Zehran Alluş, bütün dünyanın Kobani'ye odaklandığını söyleyerek uluslararası basını sert sözlerle eleştirdi.

"Küçücük bir kasaba. İsmi Kobani. Bütün dünya toplanmış onu konuşuyor, bütün basın oradan bahsediyor. Fakat kimsenin Guta'da ne olduğundan bahsettiği yok. Guta tamamen nizam kuşatması altında. Silahlarla hedef alınıyor. Havadan vuruluyor. Fakat burada olanları Kobani'de olanlar gibi kabul etmiyorlar. Basın yalan söylüyor. Burada yaşananlardan bahseden yok varsa yoksa Kobani... Çünkü burada Sünni Müslümanlar var. Çünkü burada Müslümanların süvarileri var." ifadelerini kullanan Zehran Alluş, Şam kırsalında oldukça etkili olan Ceyş'ül İslam hareketini yönetiyor.

Suriye rejimiyle üç yıldır Şam'ın pek çok bölgesinde savaşan Ceyş'ül İslam, Guta, Duma, Cobar, Kalemun ve Dariya gibi Şam kırsalının büyük yerleşim birimlerini kontrol altında tutuyor.

Kaynak: Timetürk

HABERE YORUM KAT