1. HABERLER

  2. HABER

  3. ‘Zamanaşımı Olmaz, Darbeciler Yargılanır’
‘Zamanaşımı Olmaz, Darbeciler Yargılanır’

‘Zamanaşımı Olmaz, Darbeciler Yargılanır’

Taraf ’a konuşan Kayasu, Anayasa değişikliği kabul edilirse görevine döneceğini ve demokrasi dışı odaklara karşı verdiği hukuk mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

12 Temmuz 2010 Pazartesi 13:29A+A-

Anayasa değişikliği paketindeki 12 Eylül darbecilerine yargılama yolunu açacak maddenin zamanaşımı yüzünden işletilemeyeceği iddiasına, Kenan Evren hakkında iddianame hazırladığı için meslekten men edilen eski Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu'dan yanıt geldi. Kayasu "12 Eylül darbecileri yargılanabilir" dedi.

Taraf 'a konuşan Kayasu, Anayasa değişikliği kabul edilirse görevine döneceğini ve demokrasi dışı odaklara karşı verdiği hukuk mücadelesini sürdüreceğini söyledi. Zamanaşımı iddiasının kötü niyetli olduğunu belirten Sacit Kayasu, şöyle devam etti: "Bu durum milletvekillerinin durumuna benziyor. Milletvekillikleri esnasında haklarında bir dava açıldığında zamanaşımı duruyor. Dokunulmazlıkları kalktığı anda bu davalar devam ediyor. 12 Eylül darbecilerinin durumu da buna benziyor."

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP Milletvekili Burhan Kuzu, Meclis olarak darbecilerin yargılanmasını engelleyen geçici 15. maddeyi kaldırmakla bir ayıbı sildiklerini belirterek, "Yargılanma yargının bileceği iştir. Ancak savcıların darbeciler hakkında bir soruşturma başlatma olasılığı var. Onlar da zamanaşımı gibi gerekçeleri varsa kendilerini savunabilirler. Bu pekâlâ olabilir" dedi. (TARAF)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum