1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Zam için kötü gerekçe: 'Çok uzun kuyruklar oluşuyordu bu yüzden zam yaptık'
Zam için kötü gerekçe:  'Çok uzun kuyruklar oluşuyordu bu yüzden zam yaptık'

Zam için kötü gerekçe: 'Çok uzun kuyruklar oluşuyordu bu yüzden zam yaptık'

Et ve Süt Kurumu kırmızı etin satış fiyatına yüzde 48 oranında zam yaptı. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, et zammına ilişkin açıklamasında "Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı arttırdık” dedi.

23 Mart 2022 Çarşamba 12:42A+A-

HAKSÖZ HABER

Ekonomik alım gücünün hızla düştüğü Türkiye'de yetkili ve ilgililerin yaptıkları ekonomik çıkarım, açıklama ve yorumların kamuoyunun canını daha fazla sıktığı görülüyor. 

Dün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati liranın dolar karşısında zayıf hali ve genel ekonomi hakkındaki yorumları ile tepki çekmişti. Bugün de Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun'un et fiyatları ile ilgili sarf ettiği sözler gündemi meşgul ettiği gibi haklı tepkileri çekiyor. 

Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarına yüzde 48 zam yaptığını duyurdu. Kurumun yeni fiyat listesi internet sitesinde yer aldı. Yapılan zamların ardından 1 kg kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kg kuşbaşının fiyatı da 62,50 liradan 92 liraya yükseldi.

Dünya gazetesinden Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun piyasanın yüzde 66 daha ucuza et sattıkları için uzun kuyruklar oluştuğunu bu zammın kaçınılmaz hale geldiğini söyledi.

Uzun, yapılan zamlarla ilgili olarak "Bizim fiyatlar çok düşüktü, piyasanın yüzde 66 daha altında bir fiyatımız vardı. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık ama yine de piyasaya göre yüzde 15 daha düşük bir fiyat var. Karkas etin fiyatı 80 lira olmuş bizim 56 liradan kıyma satmamız zaten mümkün değildi" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) gerçekleştirdiği zamla ilgili yayınladığı açıklamada yapılan zamma destek verdi

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Et ve Süt Kurumu’nun Türkiye genelindeki 18 satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilememektedir” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık ayrıca yaptığı açıklamada, "Yeni fiyat düzenlemesinden sonra, ESK mağazalarında tüketiciye ulaştırılan ürünler piyasanın yüzde 15 altında satılmaktadır. Böylece ESK kıymayı 83 TL'den, kuşbaşını 92 TL'den piyasa fiyatının altında satışa sunmaktadır. Hükümetimiz ve Bakanlığımız üreticimizin ve tüketicimizin yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye de devam edecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum