1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Zalimlere yaltaklanmak için yapmayacağınız rezillik yok!
Zalimlere yaltaklanmak için yapmayacağınız rezillik yok!

Zalimlere yaltaklanmak için yapmayacağınız rezillik yok!

Suudi Arabistan, Zevahiri’nin katledilmesinden “memnuniyet” duyuyormuş!

02 Ağustos 2022 Salı 14:25A+A-

Abdurrahman Güner / HAKSÖZ HABER

Suudi Arabistan, Kral Faysal dönemi hariç tutulursa Batılı ülkelerle ilişkilerinde çoğu zaman büyük bir bağımlılık ilişkisi inşa etti. Sanki ekonomik kalkınması için Batılı ülkelere muhtaçmışçasına hareket eden Suud rejimi elindeki petrol silahını dahi doğru düzgün kullanamadı.

Tüm bunlara rağmen geçmiş dönemler bugünlere göre daha olumluydu. En azından Müslümanları doğrudan karşısına almak istemeyen Suud bu hassasiyetini de unuttu!

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri’nin katil ABD’nin saldırısı sonucunda şehid edilmesi bütün dünyanın gündeminde. Sevilenleri ve üzülenleri görünce bile insan nerede durması gerektiğini anlıyor…

Zevahiri’nin genel yaklaşımına katılmak zorunda değilsiniz ancak ortaya koyduğu mücadeleye saygı duymak zorundasınız. Yıllardır eşini ve çocuklarını bile katleden sayısız saldırıya göğüs geren Zevahiri hiçbir şekilde emperyalist güçlere sığınmadı. Zenginlik içinde yaşamak varken zorluğu tercih etti. Bunun yanında El Kaide’nin daha müspet bir çizgiye evrilmesi de onun döneminde gerçekleşti.

Suudi Arabistan ise ABD'nin Afganistan'da düzenlediği hava saldırısında El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin öldürüldüğüne ilişkin açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Suudi Arabistan Krallığı, ABD Başkanı Joe Biden tarafından El Kaide'nin terörist lideri Eymen ez Zevahiri'nin öldürüldüğüne dair açıklamalarını memnuniyetle karşılıyor." ifadelerine yer verildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca "Zevahiri ABD, Suudi Arabistan ve dünyanın çeşitli ülkelerinde hain terör saldırılarına öncülük eden bir terörizm lideriydi." denildi.

basliksiz-097.jpg

Suudi Arabistan’ın mide bulandıran yaklaşımı Suudi rejiminin zalimlere yaltaklanmak adına her şeyi yapabileceğini kanıtlıyor. Müslümanları açıktan karşısına almaktan çekinmeyen Suudi Arabistan bu şekilde devam ederse zalimlerle birlikte devrilip gideceği güne hazırlık yaptığının farkında bile değil!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum