1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Zalimle uzlaşma arayışlarının beyhudeliği
Zalimle uzlaşma arayışlarının beyhudeliği

Zalimle uzlaşma arayışlarının beyhudeliği

Türkiye gündeminde son günlerde yoğun bir şekilde yer alan Esed rejimi ile ilişkilerin başlatılması tartışmasını değerlendiren Rıdvan Kaya, asıl meselenin zulme ve zalime karşı alınması gereken tavır olduğunun altını çiziyor.

21 Ağustos 2022 Pazar 14:27A+A-

Zalimle Uzlaşma Arayışlarının Beyhudeliği

RIDVAN KAYA / HAKSÖZ-HABER

Nasıl başından itibaren birilerinin alçakça, zalimce Müminlere, mazlumlara düşmanlık üretmesi ya da başka birilerinin kar-zarar bilançosuna bakıp tavır değişikliğine gitme eğilimi içerisine girmesi bizi şaşırtmamışsa aynı şekilde birilerinin bugüne kadar mazlumlardan, mağdurlardan yana olan tavırlarını değiştirme ihtiyacı hissetmiş olmaları da bizi bağlamaz. Sapanlara, dökülenlere, haklı tutumlarından çark edenlere ancak acıyarak, üzülerek bakıp biz tavrımızı, tutumumuzu devam ettirmek durumundayız.

Velev ki bu mücadelenin asıl aktörleri, taşıyıcısı kadrolar dahi, yarınlarda geri adım atsa, uzlaşmaya yanaşıp İslami mücadeleyi terk etseler biz yine hakkı dile getirmeye ve zulüm karşısında tavır almaya mecburuz. Çünkü biz sonuç itibariyle mücahitlerin ismine, sayısına ya da onları destekleyenlerin gücüne, etkinliğine bakarak tavır belirlemedik, pozisyon almadık. Biz Allah ve Resulünü razı edecek bir yol, bir tutum belirleme kaygısıyla hattımızı belirledik. Ve bunu Aziz ve Celil olan Allah’ın izniyle, yardımıyla sonuna kadar da sürdüreceğiz.

Utanç Verici Söylemler

“Esed rejimiyle müzakereler başlatılmalı, anlaşılmalı” diyenleri tiksintiyle izliyoruz. Hummalı bir kampanya yürüterek zalim, işkenceci, soykırımcı bir rejimi meşrulaştırma faaliyetine girişmişler. Çok farklı çevreler, kesimler de bu kampanyaya destek vermekte.

Bunların bir kısmı başından itibaren zulmün sözcülüğüne soyunmuş, Esed rejiminin şebbihalaştırdığı çevrelerdir. Bunlar Türkiye’nin desteğinin kesilmesiyle muhaliflerin çözüleceği umudundalar. Bu yüzden ilk günden itibaren tüm Suriye muhalefetine, mücahitlere ve onların destekleyenler aleyhine sistematik bir düşmanlık politikası yürüttüler. Her türlü yalana başvurdular. Sürekli biçimde karaladılar.

Ne yazık ki bunların içinde kendilerini İslami camia dahilinde görenler de mevcut. (…)


Yazının devamı >>>