1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Z kuşağının "özgürlükçü idolü" faşizmin sularında yüzüyor
Z kuşağının "özgürlükçü idolü" faşizmin sularında yüzüyor

Z kuşağının "özgürlükçü idolü" faşizmin sularında yüzüyor

Oyun oynayarak çektiği videolar ile ünlenen, sosyal medyada akil adam pozları kesen, siyasete ve siyasetçilere dair söyledikleri ile gündem olmaya çalışan Jahrein lakaplı Ahmet Sonuç, Esed diktasının Suriye'sine övgüler düzerken faşizme çanak tutuyor.

02 Ocak 2022 Pazar 15:42A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medya, toplumun büyük çoğunluğunu ilgilendirmeyen birçok ismin kendisini meşhur kıldığı bir atmosfer oluşturdu. 

Ahmet Sonuç da bu isimlerden biri. Twitch adlı platformda oyun oynarken çektiği videolar ve diğer oyuncularla olan sohbetinden bağış usulü kazandığı paralarla reklamını ikiye katlayan Sonuç, Jahrein ismiyle sosyal medyada akil adam pozları keser oldu. 

Suriye'nin azılı katili ve diktatörü Esed'e alaycı yollarla dahi olsa övgü düzen Jahrein, İstiklal Caddesinde gezen yabancı turistlerin "Arap" oluşlarına vurguda bulunarak, onlar için "gereksizler" ve mültecilere dönük faşizan dilini eleştirenlere de "mültecisever" hakaretlerinde bulundu. 

Mültecilerin kendi içlerine kapanık, evlerinden çıkmadan, ucuz işlerde çalışmaya devam edip gündelik yaşamda olmamaları istenirken sosyal hayatın içerisinde karşılaşılan mülteci olmasa da yabancı olan her kesime dönük bir ırkçılık furyası devam ettiriliyor. 

'Sözde hümanist reelde faşist' zihinlerin söylemleri ile diğer insan ve toplumları aşağılayan bu dile karşı yasal engellemelerin çıkarılması için iktidar daha neyi bekliyor? 

Faşizan söylemlerine karşı getirilen eleştirilere dahi tahammül edemeyen Jahrein adlı şahsın kendisi gibi düşünen İlay Aksoy'dan alıntılar yapması da dikkatlerden kaçmadığı gibi eleştiri aldı. Faşizm beraberinde yüzsüzlüğü de getirdiğinden olsa gerek Jahrein'in söylemlerine karşı eleştiri getirenler de faşizme maruz kaldı. 

jahrein-1.jpgjahrein-2.jpgjahrein-3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum