1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yüzünü açmadığı için öldürülmüştü: Heşlemun'un katlinin üzerinden 7 sene geçti
Yüzünü açmadığı için öldürülmüştü: Heşlemun'un katlinin üzerinden 7 sene geçti

Yüzünü açmadığı için öldürülmüştü: Heşlemun'un katlinin üzerinden 7 sene geçti

Filistin'in el Halil şehrinde bir kontrol noktasında, yüzünü açmadığı için İsrail askerlerince katledilen Heşlemun'un ölümünün üzerinden 7 sene geçti.

27 Eylül 2022 Salı 01:02A+A-

2015 yılının Eylül ayında, Filistin'in el Halil şehrinde işgalci İsrail güçlerince katledilen Heşlemun 18 yaşındaydı.

22 Eylül 2015 tarihinde, bir kontrol noktasında yüzünü açması istenen Hadil Heşlemun, bu isteği reddedince kurşunların hedefi olmuştu. Vücuduna sayısı 10'u aşan kurşunun isabet ettiği ifade edilen Heşlemun, olay yerinde kendisine hiçbir tıbbi müdahalede bulunulmadan uzun süre bekletildi. Bir süre sonra ise hayatını kaybetti.

İsrailli yetkililer Heşlemun'un bir bıçak taşıdığı ve saldırı gerçekleştirme niyetinde olduğunu iddia etseler de, iddiaya konu bıçağın sonradan bölgeye yerleştirildiği ifade edildi. 18 yaşındaki Filistinli genç kızın saldırı hazırlığında olduğuna dair herhangi bir gerçek kanıt ise bulunmadı.

hesleum-2.jpg

Heşlemun, İsrail kontrol noktalarında keyfi olarak öldürülen Filistinlilerden yalnızca bir tanesi. İsrail, bu şekilde öldürdüğü birçok Filistinlinin "bıçak taşıdığı" iddiasıyla ölümlere meşruiyet kazandırmak istiyor.

hesleum-3.jpg

Yüzünü açmayı reddettiği için vurularak öldürülen 18 yaşındaki genç kız, yine de uluslararası kamuoyunda isminden pek fazla söz ettiremedi. Heşlemun, dünyanın unuttuğu sivil kayıplardan biri olarak istatistiklere geçti. Ancak ismi hiçbir zaman insan hakları taleplerine dair bir slogan olmayı "başaramadı."

hesleum-4.jpg

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT

4 Yorum