1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yusuf Alabarda: Suriye’de Fatımi devleti kuracaklardı
Yusuf Alabarda: Suriye’de Fatımi devleti kuracaklardı

Yusuf Alabarda: Suriye’de Fatımi devleti kuracaklardı

Katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Haliç Üniversitesi Öğretim üyesi ve Strateji Uzmanı Yusuf Alabarda, Suriye'de yeni bir Fatımi devletinin kurulmak istendiğini ancak Türkiye'nin bu oyunu bozduğunu söyledi.

02 Mart 2021 Salı 11:21A+A-

TV 24 ekranlarında Suriye hakkında açıklamalarda bulunan Haliç Üniversitesi Öğretim üyesi ve Strateji Uzmanı Yusuf Alabarda, bölgede yeni bir Fatımi devleti kurulmak istendiğini ve Türkiye'nin bunu engellediğini söyledi.

Yeni Akit’in naklettiğine göre Alabarda şunları kaydetti:

"Bir Suriyeli dinleme fırsatımız oldu. Diyor ki biz Suriye'de Halep'te, Şam’da bir araya gelemezdik. Bir araya gelemediğim arkadaşımla Ankara'da çöp toplarken yüzümü kaldırdığımda arkadaşımı gördüm. Biz şimdi dünyanın farklı bölgelerinde çöp toplamak için bir araya geliyoruz diyor. Allah bu milletin evlatlarını savaş zamanında çöplüklerde değil, barış zamanında hep bir araya getirsin. Bu hamaset değil, 4,5 milyon burada yaşıyor, 4,5 milyon insan da İdlib'de yaşıyor. Şehitlerimizin kanı pahasına o insanlar orada kaldı. O Bahar Kalkanı harekatında zihninin zekatını bu ülkeye veren Selçuk Bayraktar gibi isimler olmasıydı... 140 tank, 40'ın üzerinde hava savunma sistemi ve binin üzerinde rejim askeri yok edildi. Oradaki 4 milyonun da Türkiye'ye gönderilmesinin önüne set çekildi. Neden önemli? Yeni bir Fatımi devleti kuruluyordu Türkiye engel olmasaydı... Bu devlet Esed'in Şebbihalarına ve İran'ın teröristlerine kurdurulup Tacikistan'dan Afganistan'a mezhep temelli bir oluşumun temeli atılmak istendi. Halep'te çok sayıda sokağa Humeyni'nin ismi verildi."

 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum