1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Yüksek KPSS puanlı adaylar elendi, Mansur Yavaş, 'liyakate göre aldık' dedi
Yüksek KPSS puanlı adaylar elendi, Mansur Yavaş, 'liyakate göre aldık' dedi

Yüksek KPSS puanlı adaylar elendi, Mansur Yavaş, 'liyakate göre aldık' dedi

Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri alım sonuçlarını açıkladı. Mansur Yavaş sonuçları açıklarken "liyakat usulüne uyarak aldık" dedi ama çok sayıda aday yüksek KPSS puanlarına sahip olmalarına rağmen sözlü sınavda elendi.

12 Ağustos 2020 Çarşamba 12:03A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş bugün itfaiye eri alım sonuçlarını açıkladı. ABB Başkanı Yavaş sonuçları açıklarken "liyakat usulüne uyarak aldık" dedi ama çok sayıda aday yüksek KPSS puanlarına sahip olmalarına rağmen sözlü sınav sonrasında elendiğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 11 Haziran'da yayımlandığı ilanla 300 itfaiye eri alacağını duyurdu.

İlan metinine göre en yüksek KPSS puanına sahip adaylar sözlü ve uygulamalı sınava alındı.

Sonuçlar bugün itibariyle açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş sonuçları açıklarken "liyakat usulüne uyarak aldık" dedi ama çok sayıda aday yüksek KPSS puanlarına sahip olmalarına rağmen sözlü sınav sonrasında elendiğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin açıkladığı sonuçlarda sadece Başarı puanları gösterilmiştir. Adayların KPSS puanları, sonuçlarda gösterilmeyerek, KPSS puanları ile başarı puanları arasındaki fark gizlenmeye çalışılmıştır.

Ayrıca daha önce memurlar.net'te sıkça dikkat çekildiği üzere, yaptığı işten emin olan, hak yemediğini iddia eden bir yöneticinin; sonuçları açıklarken, haklarının yendiğini düşünen adaylara itiraz yollarını göstermesi, kamera kaydı tutması ve itiraz halinde bu kamera kayıtlarını ilgili kişilere göstereceğini ifade etmesi gerekirdi. "Liyakate göre aldık" açıklaması ne yazık ki kimseyi tatmin etmemektedir.

İşte adayların memurlar.net Whatsapp hattına gönderdiği şikayetler:

- Merhaba ben KPSS'den 84.56 puan aldım ama Ankara'da itfaiye mülakatına girdim kazanamadım 62 puan alan adam kazanmış torpil döndüğünü düşünüyorum lütfen bize ses olun

- Merhaba Ankara belediyesi itfaiye mülakat sonuçları bugün açıklandı ve listede torpil döndüğü alanen bellidir 65 puanlı kişiler kazanıp yüksek puanlı emek zaman para harcayıp onca yol kat eden kişilerin hakkı yenilmiştir bu haberi gundem yapmanızı rica ediyoruz

- ANKARA'DA TORPİL VAR liyakata göre alım yapacaklardı ama maalesef yapılmadı 700 sıradaki adam girdi ilk 200 de olanlar giremedi adalet istiyoruz

- 69 puanla atanıldı lakin 85 puanla Ankara itfaiye erliğine atanamadık birde liyakatli bir alim olduğu söylenmiş , ne parkur sureleri ne de sözlü mülakat puanları açıklanmış

- Memurlar netin değerli üyeleri Ankara alımlarına bir bakmanızı rica ediyorum. Şahsen ben parkuru iyi yapmama rağmen sözlü de sorulan bütün sorulara doğru cevap vermeme rağmen kpss puanımın da yüksek olmasına rağmen atanamadım

-İyi günler. Ankara büyükşehir belediyesinin yaptığı itfaiye sınavında liyakatin L' sinin bile olmadığını gördük parkuru kaç saniyede tamamladığımızı kaç puan aldığımızı hiçbir şekilde söylenmedi şeffaf bir alim olmadı ve ne sözlü de ne uygulamada liyakata göre alım yapılmadığını gördük torpil burada da olmuş yani. KPSS puanım 81 iken sınav sonucumu 60 yapmışlar benim gibi yüzlercesi mağdur 85'lerden 62'lere düşen de var bunu araştırıp haber yapmanızı diliyorum.

-Ankara Büyükşehir Belediyesinin 300 itfaiye eri kadrosuna 81.4 puanla atanamadım hakkım haram olsun

-İyi günler Ankara itfaiyecilik mülakatına girdim ve bu gün sonuçlar açıklandı sözde liyakat sistemine göre alınıyordu gördük liyakatı bugün zaten en baştan mülakata girerken belliydi fotosel yoktu süremizi göremiyorduk kendi çapımızda süremizi de tutturmuyorlardı kendileri de söylemiyordu sözlüye gelince sözlüm çok güzel geçti parkurumda bir o kadar iyi puanım 74 hakkımın yendiğini düşünüyorum torpilin dibine vurdular bizim sesimiz olun sonuçlar net bir şekilde açıklansın süreler açıklansın sözlü mülakatında kamera var mıydı hatırlamıyorum varsa incelensin puanlamalar tekrar yapılsın bu haksızlığın peşini bırakmayacağız.

-Mansur Yavaş'n bahsettiği liyakat kelimesinin K si bile yok KPSS puanı 62 olanlar kazanmış, KPSS puanı 84,85,86 hatta 90 olanlar elenmiş 200 kişi arasında sıralaması 990'larda olan sınavı kazanmış, sıralaması ilk 20 olan arasında sadece 7 kişi girebilmiş.

Kaynak: Memurlar.net

HABERE YORUM KAT

2 Yorum