1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. YPG/PKK’nın kontrolündeki el-Hol kampında insanlık dramı büyüyor!
YPG/PKK’nın kontrolündeki el-Hol kampında insanlık dramı büyüyor!

YPG/PKK’nın kontrolündeki el-Hol kampında insanlık dramı büyüyor!

​​​​​​​Suriye’de ağırlıklı olarak IŞİD mensuplarının eşleri ve çocuklarının tutulduğu el-Hol kampında bir hafta içinde kötü beslenme ve hastalıklar yüzünden 8 çocuk can verdi.

15 Ağustos 2020 Cumartesi 11:30A+A-

HAKSÖZ HABER

BM’nin çocukların sorunlarıyla ilgili kurumu UNICEF’ten yapılan açıklamada Suriye’de YPG/PKK’nın kontrolü altında bulunan el-Hol kampında çocuk ölümlerinin dramatik seviyede arttığı bildirildi.

El-Hol kampı Suriye’nin Irak sınırına yakın çöl bölgesinde bulunuyor. Yaklaşık 65 bin kadın ve çocuğun tutulduğu kampı yöneten YPG/PKK bu insanları bir tür rehin olarak tutmakta. Çoğu Suriyeli ve Iraklı olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinden ve çok farklı ülkelerin vatandaşlarının da tutulduğu insanların kimisi büyük bedeller karşılığı satılırken, bu zavallı insanlar üzerinden YPG/PKK dünyaya propaganda yapmayı sürdürüyor.  

UNICEF açıklamasında 6-10 Ağustos tarihleri arasında 5 yaşından küçük 8 çocuğun can verdiği ifade edilirken, ölümlerin 4’ünün yetersiz beslenme, diğerlerinin ise ishal ve benzeri hastalıklar nedeniyle gerçekleştiği açıklandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT