1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. YPG/PKK, Deyrizor'da hastane basarak 7 sağlık çalışanını alıkoydu
YPG/PKK, Deyrizor'da hastane basarak 7 sağlık çalışanını alıkoydu

YPG/PKK, Deyrizor'da hastane basarak 7 sağlık çalışanını alıkoydu

Güvenlik kameralarına ve tıbbi ekipmanlara zarar veren YPG/PKK'lılar, hastaneye ait bazı araçları da yaktı.

06 Mart 2021 Cumartesi 18:16A+A-

Suriye'nin Deyrizor ilinin doğu kırsalında yer alan Şıheyl ilçesinde bir hastaneye baskın yaparak zarar veren YPG/PKK'lılar, darp ettikleri sağlık çalışanlarından 7'sini alıkoydu.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, YPG/PKK, Deyrizor ilinde işgalinde tuttuğu Şıheyl ilçesinde bir hastaneye gece saatlerinde baskın düzenledi.

Hastanedeki güvenlik kameralarını kıran ve tıbbi ekipmanlara da saldırarak zarar veren YPG/PKK'lılar, rastgele darp ettikleri sağlık çalışanlarından 7'sini alıkoydu. Bununla da yetinmeyen militanlar, hastaneye ait 3 aracı ve bazı motosikletleri ateşe verdi.

YPG/PKK, daha sonra hastane çevresindeki bazı evlere de baskın yaparak 3 sivili alıkoydu.

Deyrizor'daki durum

Çoğu Araplardan oluşan Deyrizor'un Fırat Nehri'nin doğusunda kalan bölümü 2016'dan bu yana YPG/PKK'nın işgali altında bulunuyor.

Deyrizor il merkezi, batısı ve doğusundaki bazı bölgeler, İran destekli grupların ve Rusya'nın yardımıyla Kasım 2017'de DEAŞ'ın çekilmesinin ardından Esed rejiminin eline geçti.

Deyrizor'da YPG/PKK'nın işgal altında tuttuğu bölgelerde yaşayan Araplar, bölge halkı arasında ayrımcılık yapılması, olumsuz yaşam koşulları ile bölgede giderek yaygınlaşan rüşvet ve yolsuzluğu zaman zaman protesto ediyor.

YPG/PKK örgütü ise gösterilere katılanların evlerine baskınlar düzenleyip çeşitli bahanelerle aralarında yaşlı, çocuk ve hastaların da bulunduğu sivilleri alıkoyuyor.

Suriye İnsan Hakları Ağı verilerine göre, YPG/PKK tarafından alıkonulan 4 bine yakın kişinin akıbeti belirsizliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT