1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. YPG, Tel Abyad'a Dönüşlere İzin Vermiyor
YPG, Tel Abyad'a Dönüşlere İzin Vermiyor

YPG, Tel Abyad'a Dönüşlere İzin Vermiyor

ABD’nin yoğun hava bombardımanı sonrasında IŞİD'in boşalttığı Tel Abyad’a yerleşen YPG birlikleri sivillerin kendi evlerine dönüşüne hala müsaade etmiyor.

19 Haziran 2015 Cuma 18:37A+A-

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan ve ABD bombardımanı sonrasında geçen pazartesi günü IŞİD'den YPG denetimine geçen Tel Abyad'a dönüşlere bugün de izin verilmedi. Tel Abyad'da etnik temizlik yapmakla suçlanan PYD-YPG birlikleri ise muhtemel bombalı tuzaklar ve patlayıcı taraması yaptıklarını, pazartesi gününden itibaren sivillerin geçişlerin izin vereceklerini savundular.

Tel Abyad'da kontrolü sağlayan YPG ve ÖSO’dan ayrılma çeteler, sivillerin kente dönme isteklerine bugün de izin vermedi. Suriye'ye geçmek için Akçakale Gümrük Kapısı önüne gelen bazı Suriyeliler ise geçişlerinin sağlanabileceği umuduyla 42 derecede bekleyişlerini sürdürdü. PYD'nin silahlı kanadı olan YPG güçleri, IŞİD'in ilçenin birçok noktasına bombalı tuzaklar kurduğu ve patlayıcı yerleştirdiği iddiasıyla geçişlerin durdurulduğunu iddia ettiler. YPG kaynakları, patlayıcılardan arındırılmasına yönelik çalışmaların yürütüldüğünü ve Tel Abyad'a sivillerin pazartesi gününden itibaren kabul edileceğini savunuyorlar.

Hava sıcaklığının 42 derece olduğu Akçakale'de ise sıcak nedeniyle zorlanan sığınmacılara çeşitli yardım kuruluşları tarafından iftar vakti su ve yemek yardımı yapılıyor. 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT