1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. YPG Çocukları Zorla Saflarına Katıyor
YPG Çocukları Zorla Saflarına Katıyor

YPG Çocukları Zorla Saflarına Katıyor

Suriye Demokratik Güçler’e (SDG) bağlı YPJ birliklerince yapılan açıklamada, YPG saflarında çok fazla çocuk savaşçının olduğu ve bunların önemli bir kısmının terhis edileceği bildirildi.

06 Ağustos 2019 Salı 12:05A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

Çocuk savaşçıları zorla kaçırıp saflarına katan YPG, daha önce bu iddiaları reddetmişti. Ancak yerel kaynaklarda geçen haberlere göre, YPJ’nin çocuk savaşçıları terhis edeceklerini belirtmesinin aynı zamanda bir itiraf niteliği taşıdığı ifade edildi.

Birleşmiş Milletler (BM) daha önce konuyla ilgili yazdığı raporda, SDG bünyesinde yer alan YPG’nin 2018 yılında 313 çocuğu zorla saflarında savaştırdığı 24 okul ve hastaneyi depo ve silah mühimmatı olarak kullandığını belgelemişti. Raporda ayrıca, YPG bünyesinde bulunan çocuk savaşçıların yüzde 40’nın reşit olmayan kızlar oluştururken yüzde 50’sinden fazlasının da 15 yaşın altında olduğu belirtilmişti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, YPG’nin çocuk yaştaki savaşçıları saflarına katmaya devam ettiğini, kamplarda savaş eğitimi vererek çatışma bölgelerine sevk ettiği açıklamasında bulundu.

Çocukların savaşa dahil edilmesi ve silah altına alınması uluslararası hukuk kurallarına göre suç sayılıyor. Uluslararası ceza mahkemesi, 15 yaşın altında olan çocukların silah altına alınmasını savaş suçu olarak tanımlıyor.

HABERE YORUM KAT