1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Yolsuzluk Yapanlar İçin 'Tövbe Hesabı'
Yolsuzluk Yapanlar İçin Tövbe Hesabı

Yolsuzluk Yapanlar İçin 'Tövbe Hesabı'

Mısır'da şu ana kadar yolsuzluk yaparak devletin parasını çalanlara son bir şans tanındı.

03 Kasım 2012 Cumartesi 17:20A+A-

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, yolsuzluk yapıp pişman olanların, 'gasp ettiği hakları' iade etmeleri için banka hesabı açıldığını söyledi.

Kahire'nin güneyindeki Asyat Üniversitesi'nden Mısır halkına seslenen Muhammed Mursi, ''Devrimin hedeflerinin gerçekleşmesi için ülkede sosyal adalet gerçekleşmelidir. Yolsuzluk kurutulmalı, haklar sahibine iade edilmelidir. Yolsuzluk yapıp sonra pişman olanlar için Merkez bankasında ''Mısır'ın Diriliş'i'' adı altında 333-333 no'lu bir banka hesabı açtık. Bir şekilde yolsuzluğa bulaştıktan sonra temizlenmek isteyenler yaptıkları yolsuzlukları buraya iade etsinler. Allah tövbeyi kabul eder'' diye konuştu.

Mursi, devletle yasal yollarla yapılan ve yolsuzluk bulaştırılmayan tüm sözleşmelere sadık kalınacağını, ilgili banka hesabının geçmişte yolsuzluk yapanlar için bir fırsat sunduğunu ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Mursi şöyle konuştu: ''Zirai amaçlarla bir toprağın tapusunu alıp daha sonra inşaat işine girenler, ihaleye fesat karıştıranlar, rüşvet alıp verenler, kapı hala açık. Gasb ettiğiniz hakları sahiplerine iade edin. Her halükarda halkın hakkı halka geri dönecektir, bu konuda hukuki süreç işleyecektir. Fakat yolsuzluğa hayır, adam kayırmaya hayır, halkın zamanını kaybetmeye hayır. Yolsuzluk yapanlar, kesinlikle oldukları konumda kalamayacak. Bazıları yaptıkları yolsuzlukları gizlemek için, devletin imajını zedelemek istiyor. Mesele vatanın menfaati olduğunda hiç tereddüt etmeden elimi yılanın deliğine sokarım. O az sayıdaki yolsuzluk düşkünleri bilsin ki, gözümle, sözlerimle ve eylemlerimle onları takip edeceğim. Gözüm bu şahısların üzerinde olacak. Devrimin iradesi vardır. Devrim iradesi sürmektedir. Bu irade ihtiyaç doğdukça ortaya çıkmaya devam edecektir''

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum