1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. YKS Tercih Maratonu Bugün Başlıyor
YKS Tercih Maratonu Bugün Başlıyor

YKS Tercih Maratonu Bugün Başlıyor

Milyonlarca adaya üniversitelerin kapılarını aralayacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın tercih maratonu bugün başlıyor.

23 Temmuz 2019 Salı 07:52A+A-

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları 17 Temmuz'da açıklandı. Sıra tercih işlemlerine geldi. Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 29 Temmuz'a kadar gerçekleştirebilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), YKS tercihleri 29 Temmuz'a kadar "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden alınacak. İşlemlerini tamamlayan adaylar, belirlenen süre içerisinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercihte bulunacak.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi'nin (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecek.

Adayların, işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmesi ve yazıcıdan listelerini alması gerekiyor.

Yerleştirme sonuçları

Yerleştirme sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek. 

HABERE YORUM KAT